Годишњица Tематских канала Радио Београда на мултимедијалној платформи РТС Планета

Радио Београд је 18. септембара 2019. године, почео са емитовањем четири тематска канала: РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс и РТС Вртешка на интернет платформи РТС Планета.

Покретање нове медијске услуге прати дигитализацију Звучног архива Радио Београда. Дигитализацију Ахива не радимо само да бисмо је сачували за следеће генерације, већ и да бисмо је поделили са нашим слушаоцима и новим генерацијама, који нас слушају на интернет платформи.

У протеклих годину дана, програмске шеме тематских канала Радио Београда засноване, пре свега, на квалитетним музичким садржајима, заживеле су и, сваким даним, стичу све већи број слушалаца.

Програмски садржаји тематских канала РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс, РТС Вртешка, од 14. до 20. септембра 2020. године биће прилагођени обележавању годишњице.

Слушаоци ће чути квалитетне снимке уживо са бројних концерата и манифестација, музичке нумере забележене са краја 19. и почетка 20. века, незаборавне мелодије са бројних фестивала, раритетне драме за децу... Припремили смо и поклоне. Дариваћемо музичка издања, пре свих ПГП РТС, пратиоцима Фејсбук страница тематских канала.

РТС Вртешка је канал намењен деци и родитељима. У програмској шеми, поред дечје музике, ту су и најбоље емисије реализоване у оквиру Програма за децу и младе Радио Београда 1, као и култне радио-драме за децу из богате архиве Драмског програма Радио Београда 2. На Каналу доминира квалитетна музика, снимци хора Колибри и Дечјег хора, Музичке продукције РТС, као и издања намењена деци ПГП РТС.

Циљ канала је да негује дечју публику Радио Београда, да малишани израсту у здраве, образоване личности. Радио Београд, на овај начин промовише и штити од заборава богат архив и обезбеђује простор за нове садржаје који ће се стварати на програмима Радио Београда.

РТС Џубокс је музички канал намењен љубитељима светске и домаће евергрин музике. Квалитетне мелодије забавне музике, које се и данас радо слушаjу и никада не заборављају, заштитни су знак овог канала. Интернет генерације имају прилику да чују песме уз које су се упознали њихови родитељи, баке, деке.

Евергрин музиком будимо носталгију, враћамо се у године незаборавних песама и врхунских извођача. Подсећамо се на светске и домаће хитове, значајне фестивале забавне музике, легендарне, домаће и стране, интерпретаторе.

РТС Рокенролер је музички канал намењен слушаоцима домаће и стране поп и рок музике. Представљамо вишедеценијски музички архив Радио Београда, као и музичка остварења дискографске куће ПГП РТС и других домаћих и страних продукција.

Доминирају концертни снимци у фрагментима или целини, одабране нумере, пре свега домаће продукције, што је основна карактеристика канала, у односу на друге радијске програме.

Неизоставни су аудио-записи концерата са најзначајнијих музичких догађаја кроз историју: „Зајечарска гитаријада“, „Месам“, „Арсенал фест“, „Бир фест“... снимци највећих имена домаће и регионалне музичке сцене, концертна извођења...

РТС Плетеница има за циљ представљање богатог и квалитетног музичког архива, аудио-записа Фонотеке Радио Београда, трајних снимака и емисија које образују и формирају укус слушалаца, упознају их са најквалитетнијим снимцима познатих уметника народне музике, народних ансамбала и солиста забележених током, 96 година дуге историје Радио Београда.

Садржај: снимци Музичке продукције РТС, тонски записи бројних концерата Народног оркестра и Народног ансамбла РТС са солистима, наступи на фестивалима, трајни снимци из Фонотеке Радио Београда најзначајнијих интерпретатора уметника и солиста традиционалне народне музике, композиције компоноване у духу традиционалног народног стваралаштва, староградске песме и романсе, варошке песме, инструментална музика (народне игре), издања ПГП РТС...

Мултимедијална платформа РТС Планета је богатија за четири тематска канала Радио Београда.

За наше садашње слушаоце и оне који ће то постати, Радио Београд наставља да помера границе. Радио је МЛАД!

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 25. сеп 2020, 11:26) - Slobodan [нерегистровани]

Najlepše želje

Poštovani, bilo bi lepo da ovi kanali budu dostupni u mts-u kao što već postoje i specijalizovani tv kanali. Pozdrav iz Novog Sada i sve najbolje.

(уторак, 15. сеп 2020, 14:56) - anonymous [нерегистровани]

Cestitka

Ziveli na mnoge i duge godine,i nastavite da vasu i nasu veliku i bogatu arhivu "srpsku pravu muziku "iznvadite na videlo.Nastavite sa radom i ocuvanjem ovog blaga koje ce trajati i za sve buduce generacije i pokolenja i nedajte da nikad nestane. Treba da je slusamo jer je najlepsa. Hvala Vam na svemu.

(уторак, 15. сеп 2020, 12:27) - anonymous [нерегистровани]

Čestitam!

Hvala sto negujete lepu muziku, još puno godina da budemo uz vas!

(уторак, 15. сеп 2020, 12:17) - anonymous [нерегистровани]

Честитке за јубилеј!

Желим вам да још пуно година проведемо уз вас и да уживамо у квалитетном избору музике. Наставите овако!

(уторак, 15. сеп 2020, 10:05) - Stefan [нерегистровани]

Srećan Rodjendan

Čestitamm slusam Rokenroler, ponekad i Dzuboks. Uzivam u fantasticnom izboru. Samo tako nastavite.

(понедељак, 14. сеп 2020, 23:14) - Uros [нерегистровани]

Dva Saveta

1. Mogli biste da promenite logo Rokenrol kanala

2. Mogli bi ste da emitujete to preko DAB+ tehnoligije. Tamo ima puno kanala koji su prazni.

(понедељак, 14. сеп 2020, 14:39) - anonymous [нерегистровани]

Radio Beograd nekad i sad

I vise od 30 godina mogao sam pratiti emisije i sportske prenose Radio Beograda u inostranstvu. Sada je to prava tragedija. Skoro nikakvih sportskih prenosa. A slusati vesti je nemoguce jer se svake dve sekunde vec duzi niz meseci zvuk prekida sto je u danasnje vreme potpuno neshvatljivo. Takva nemarnost rukovodstva Radio Beograda je za svaku osudu.
Naravno da znam da necete objaviti ovaj komentar. To nije vazno ali bi bilo vazno da upoznate rukovodstvo sa problemima koje imamo u dijaspori u vezi odsustva sportskih prenosa i tehnickih problema kada pokusavamo da slusamo Radio Beograd sto je nemoguce. BM

(понедељак, 14. сеп 2020, 12:24) - Дејан [нерегистровани]

Честитам од срца.

Желим да вам се захвалим за дивне тренутке које сам провео слушајући сјајне програме саткан од ризнице чувеног Радио Београда. Будите и даље такви, ја сам уз вас. Честитам. Ваш редовни пратилац, Дејан