Читај ми!

Стиже нови албум Бајаге и Инструктора 14. септембра

Нови. 13. студијски албум Бајаге и „Инструктора“, „Овај свет се мења“, са девет песама, појавиће се у продаји 14. септембра. Као и претходно издање „У сали лом“, заједнички га објављују две највеће дискографске куће у региону, ПГП РТС и „Кроациа рекордс“.

Момчило Бајагић, Жика Миленковић, Мирослав Цветковић, Саша Локнер, Чеда Мацура и Марко Њежић Кића искористили су концертну паузу узроковану пандемијом ковида-19 и снимили издање где већину материјала чине песме које је Бајага раније писао за друге извођаче, или за филм, позориште и ТВ.

Тако су нове верзије добили хитови Здравка Чолића Твоје очи и Моја драга, па Ја сам се ложио на тебе, коју је Бајага написао још као члан „Рибље чорбе“, Ни на небу ни на земљи – насловна песма из истоименог филма, тема из серије Отворена врата, као и Младост из представе Женидба и удадба, са измењеним текстом, где ће спомињање Арсена Дедића, засигурно, изазвати посебне емоције.

Уз насловну песму, која отвара албум и за коју ће ускоро бити снимљен први спот, ту су још две нумере настале ове године, обе везане за филм Хотел Београд. Публици је већ добро позната Дарја, са Милошем Биковићем, а песма Како се то назива чује се у одјавној шпици овог остварења.

На албуму гостују и фронтмен бенда „Ири Еф-Ем“ Вукашин Марковић (тромбон, вокал), Владимир Чукић (бас), Марко Кузмановић (бубњеви), Ненад Петровић (саксофон), Радоје Раћа Милутиновић (балалајка) и Зоран Алвировић Кина (акустична гитара).

Албум је сниман, као и претходни, у „Студију О“ Оливера Јовановића, а бенд је наставио сарадњу и са чувеним продуцентом Сашом Хабићем. Омот, за који је заслужан такође Вукашин Марковић, конципиран је тако да изгледа као странице пасоша.

„Наш менаџер Гане Пецикоза стално нам је предлагао да снимимо овако нешто. Никада нисам певао Ја сам се ложио на тебе, Моја драга, Твоје очи, људи доста воле песму из Отворених врата... За време короне смо се, углавном, бавили отказивањем концерата, укапирали смо да једино може да нас извади то да седнемо и нешто радимо. Припремали смо албум два месеца, били месец дана у студију, и мислим да смо на добар начин искористили ово мртво време“, каже Бајага.

Промоција албума ће се одвијати у складу са ситуацијом везано за ковид-19. За сада, једини заказан концерт је, невезан за ново издање, са хором и оркестром, под диригентском палицом Војкана Борисављевића, 13. септембра на АРМ стадиону у Скопљу.

„Ту би могло да стане 10.000 људи, али у продаји је између 1.500 и 2.000 улазница. Сви у публици ће бити са маскама. То је наш први концерт после наступа 7. марта у Осијеку. У Скопљу свирамо са македонским оркестром и хором“, истиче Бајага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво