Иван Благојевић: „Нишвил“ спреман, неке бине отказане

Епидемиолошку ситуацију прате и организатори бројних фестивала. Један од најпознатијих – „Нишвил“ спреман је за почетак који је планиран од 7. августа и требало би да траје до 16. августа.

Отказаћемо неке формате фестивала који су тренутно ризични по здравље људи. Хип-хоп и поноћна џез бина су нам једине две пред стајаћом публиком. Њих сматрамо ризичким и њих би отказали, а одржали би део програма који су седећи и где можемо да направимо размак између људи, истиче Иван Благојевић, директор Нишвила.

За све остало, како каже, фестивал би се придржавао препорука кризног штаба о броју посетилаца - било да је реч о 500, 1.000 или 5.000 колико „Нишвил“ иначе прима.

„Последња опција коју разматрамо јесте да преговарамо са једном страном ТВ станицом да онлајн одрадимо већи део фестивалског програма без публике“, наводи Благојевић.

Према његовим речима, све је ишло одлично, од октобра прошле године се кренуло са продајом карата, букирани су бендови и практично до 1. марта је организација читавог фестивала била готова.

Онда се све променило због пандемије и било је потребно изнова правити нови програм.

„Некако смо све успели. Проблеми су били велики, највише због страха страних извођача и публика од карантина када се врате у своје земље. И даље страхујемо од могућих мера које би могле да буду уведене, али имамо припремљене разне опције“, објашњава директор „Нишвила“.

Фестивал ће почети озбиљним позоришним трупама, које су потврдиле долазак и ту неће бити проблема, а наставиће се са филмским програмом.

„Што се главног програма тиче, мени је свакако најинтересантнији Дерек Џонс, који је једино свој наступ у Србији потврдио. Он је спреман да пет дана проведе у Нишу, а пре тога да прелети пола света од Лос Анђелеса до Београда. Човек са блиставом каријером“, истиче Благојевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар