„Двоструко свитање“ на Лепенском Виру, концерт о коме ће се дуго причати

Туристички радници Мајданпека и Доњег Милановца први пут су организовали манифестацију „Двоструко свитање“ на археолошком локалитету „Лепенски вир“. Синоћ су оквиру туристичке понуде у колевци цивилизације одржана два концерта – Лене Ковачевић и Концерт за виолину, оркестар и наратора, композитора и диригента Александра Седлара.

На брду Трескавац код Доњег Милановца сунце излази два пута. Бар тако кажу туристички радници овог краја, што је привукло многобројне знатижељнике у Лепенски вир.

„Јако је примамљиво за све љубитеље и археологије и уопште за љубитеље тих природних феномена који су имали директан утицај, заправо и на културу", наводи Владимир Нојковић, директор „Лепенског вира“.

По заласку сунца одржан је Концерт за виолину, оркестар и наратора Месечева кћи под диригентском палицом Александра Седлара и наратора Јелене Гавриловић. Они су наступали под сводовима Археолошког локалитета.

„Ја сам толико узбуђена да заиста никад овако нешто нисам доживела. Никада овако нешто нисам ни гледала, а камо ли учествовала. Мислим да ће се дуго причати о овом концерту, заиста, овај простор је непоновљив, ово место је чаробно", каже глумица Јелена Гавриловић.

„Увек би свирао овде, и мислим да овај амбијент, и овај простор овде, и овај простор где сада има концерт Лена Ковачевић, ту буквално може да се направи неки фестивал, који је негде посебан и по амбијенту, а може да буде посебан и по програму. Али ово заиста има потенцијал да прерасте у нешто феноменално", убеђен је диригент Александар Седлар.

Лена Ковачевић наступила је на отвореном, у оквиру етно комплекса „Лепенски вир"

„Вечерас ћемо чути и поред мојих синглова неке од, да кажем, песама које сам изводила у Немачкој, у Холандији и ту имамо и програм Ларе Фабијани, затим имамо и моје албуме Сан, Џезери. Врло један шарен и леп програм, и некако ћемо да се трудимо и ове мушице да растерамо, да их заиграмо“, најавила је уочи концерта Лена Ковачевић.

И није било проблема са мушицама. И оне су отишле под брдо Трескавац, заједно са звуцима са концерта.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво