„Рамштајн“ одложио турнеју, али чекање ће се исплатити

Велика турнеја легендарног „Рамштајна“, из објективних разлога, одложена је за 2021. годину. Ипак, чекање ће се исплатити.

Родоначелници индустријског метала, немачки бенд „Рамштајн“ требало је да сада својим ватреним наступима на стадионима одушевљава на десетине хиљада обожавалаца, пише портал Лаудер саунд.

Нажалост, коронавирус је то спречио и као и сви уметници и извођачи, и момци из „Рамштајна“ планове за ово лето одложили су за следеће. Ипак, они који нешто знају о наступима ове групе, тврде да ће се чекање исплатити.

Бина са друге планете

Шоу који је од почетка до краја испуњен изузетним емотивним набојем често делује као да се одвија на бини ишчупаној из Побеснелог Макса. Сваки пут када пламенови полете увис уз подршку оштрих рифова, публика то осети у грудном кошу.

Нико не прави спектакле као „Рамштајн“

Од необичних конструкција по бини, безброј извора пламена, преко стубова црног дима, па све до невероватног осветљења и конфета(?!), све је намењено импресионирању публике. И после четврт века на сцени, ови рок титани и даље подижу стандарде јер чак и у планирање турнеје крећу са визијом да направе гласнији, блештавији и бољи шоу него претходног пута.

Класични штосови и даље раде

Сурфовање по публици, самострел који испаљује пламен... Легенде индустријског метала не плаше се да употебе реквизите и примене их у рафинираним триковима јер имају подршку од својих обожавалаца. А трик на који је публика навикла за време хита Du hast, када трче напред-назад преко публике, и даље одузима дах.

Не ради се само о пиротехници

Иако ватре има доста на наступима овог бенда, она није једина спектакуларна компнента концерата, нарочито када је у питању брижљиво осмишљен сваки секунд турнеје. 

Какав је то плес?!

Кад се бенд изрони из бине непосредно пред нумеру Deutchland, носећи запаљене огртаче са капуљачама, који изгледају као да су купљени на сајбер-штанду, нико не зна шта се догађа. А још мање када се чланови групе потом баце на шармантни али помало збуњујући плес. То је толико постмодерно да то може само „Рамштајн“.

Публика треба да ужива у концерту, не да га снима

Пре него што спектакл почне, глас од којег вас подилази језа обрати се публици обавештавајући је да би бенд заиста волео да нико не прави видео-снимке. То није најава која наилази на одобравање, али момци то раде с разлогом. Нису забринути због тога што ће снимци лошег квалитета завршити на мрежама или ће арена напуњена камерама покварити нечије искуство. „Рамштајн“ жели да публика учествује у концерту и ужива у њему, а не да вече проведе снимајући оно што се дешава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво