Прво страно гостовање у Београду – Лехар први у летњој сезони „Барутане“

Трећи викенд седме сезоне култне „Барутане“, на Калемегдану, посвећен је првом страном гостовању у Београду, када је реч о извођачима са светске електронске сцене. У петак 19. јуна, Лехар, један од продуцената и ди-џејева Соломунове издавачке куће "Diynamic", наступиће први пут у овом београдском летњем клубу.

Лехар је познат по емотивним композицијама и сетовима, а за себе каже да и даље успева да сачува младалачку страст према музици и журкама. Њему ће се придружити млади Coeus, којег називају драгуљем српске електронске музике, чија се нумера Eden нашла на компилацији угледне етикете „Афтерлајф“, са којом популарни двојац „Тејл оф ас“ промовишу свој уникатни звук широм планете.

Половина авангардне, андерграунд групе музичких креативаца – „Колектив бејс“, у саставу "Fluid Zbodi" који преферира андерграунд тек-хаус, дефинишу га помало мрачније мелодије праћене тврдим грувом, али ужива у томе да повремено зађе у фанки тек-хаус и X-am, чију музику карактеришу груви и тек-хаус ритмови испуњени трибалним перкусијама, оријенталним вокалима, мелодијама, али и такође његовом вољом да зађе у тамне и мрачне углове техна.

Биће ту и гост из Сарајева Лука Чикић, који се недавно придружио „Гарден оф дримс“ екипи, а своју публику воли да одведе на музичко путовање које руши границе жанрова електронске музике, док га посебним чини преференција фузије мрачних мелодија и ритмичних звукова, са елементима афро перкусија и инди вајба.

Драга пблико, једва чекам! 

„Не постоје речи којима могу објаснити колико сам узбуђен и колико сам дуго чекао да пуштам музику на правом наступу... Драга публико, једва чекам да се поново видимо и плешемо заједно у 'Барутани'. Сигуран сам да ће бити незаборавно!“, поручује Лехар београдским клаберима, уочи свог гостовања.

Када је реч о Лехаровој продукцији, композиције које прави су не само емотивне већ и интуитивне и основа су креативног процеса овог правог уметника. Лехаров дебитантски ЕП Sargas на Офенбаховом лејблу "Connaisseur Recordings" ставио га је на мапу модерне електронске музике и представља његов музички манифест, који је мешавина звукова и атмосфере драматичних ефеката карактерисаних интимним бас линијама и интригантним мелодијама.

Лехарови емотивни ди-џеј сетови рефлексија су његовог приступа животу који је веома спонтан и страствен. Заједно са Мусумекијем и Олдриком, основао је издавачку кућу „Мултиноутс“. Такође, заједно са Мусумекијем представио је нови концепт једнодневних догађаја, под називом MUSE, чији је „Барутана“ била домаћин пре две сезоне.

Кристијан Молнар у „Барутани“ 20. јуна

Наредне вечери, у суботу 20. јуна, клабере ће забављати неки од омиљених регионалних уметника. Кристијан Молнар, познат по својим ол најтерима, радијској емисији Кристализација, али и по томе што се у његовим сетовима може чути широк спектар музике, од споријих срцепрајућих трака, до плесне музике – од мелодичног, дип техна и њујоршког хауса, до диска, соула и модерног таласа.

Молнар нам спрема специјални би-ту-би сет са награђиваним и тренутно најтраженијим босанскохерцеговачким ди-џеј двојцем – Афтер Афер, који стоје иза концепта „Гарден оф дримс“. Срж њиховог аутентичног звука је хаус музика, док паралелно црпе енергију и из других електронских жанрова.

Њима ће се придружити домаћи мултиталенат Руни – издавач, промотер, ди-џеј и продуцент, који је последње две године обележио серијом наступа у клубовима и фестивалима у региону.

Појединачне улазнице су доступне путем Cooltix онлајн платформе, као и на свим „Гигс тикс“ и „Тикет вижн“ продајним местима, по претпродајној цени од 500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво