„Време је“, удружени поручују Игор Винс, Којот и бенд "Brain Holidays"

Најистакнутији реге музичари региона – Хорнсман Којоте из Србије и "Brain Holidays" из Хрватске придружили су се Игору Винсу због сингла „Време је“.

Ова фантастистична тројка предвођена идејом Игора Винса носи јаку поруку која долази у тренутку највече подељености и огромних тензија у нашем друштву.

Иако не у свему сагласни, Игор Винс сматра да једино можемо уједињени.

„Поред свакодневних искустава из локалног окружења, инспирација за писање ове песме потекла је из једног мог веома специфичног искуства. Током претходне европске турнеје коју сам свирао са Фемијем Кутијем и више десетина концерата у бројним европским метрополама – Париз, Лондон, Амстердам, дошли су на ред и концерти у градовима бивше Југославије. Најснажнији утисак са те турнеје на мене оставила је идентична, ужарена реакција публике на концертима у Загребу, Београду, Скопљу, Сплиту и Љубљани“, рекао је Винс продуцентима. 

Игор Винс, аутор, певач и инструменталиста, прошле године објавио је други албум, који је и аудио и видео сниман уживо на великом концерту на Калемегдану. 

Оно по чему се овај албум заиста издваја, је то што се не може сврстати ни под један до сада установљен музички калуп. Од врло енергичних, ритмом набијених, нумера и продорних дувачких линија, до најсуптилнијих балада, Игор се, на себи својствен начин, разиграва са жанровима као што су фанк, афробит, соул, рок, реге, ар'ен'би, ворлдбит, џез и поп, чиме аутор указује на широк спектар свог музичког изражавања. 

Овај Београђанин, познат је и као једини музичар ван афричког континента у бенду Фемија Кутија, са којим је до сада свирао на бројним турнејама широм света. 

Осим Фемија Кутија, Винс је наступао и са многим другим светским музичким великанима међу којима су Кезија Џоунс, Фатоумата Диавара, Дин Боуман. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јун 2020, 00:20) - anonymous [нерегистровани]

Bez kojota nema nista. Svuda gde gostuje uvek bude na nivou. Znaju jamajcani ko je najbolji.

Samo da nastavi rad sa remedy i da lomi jos dugo godina.