„Време је“, удружени поручују Игор Винс, Којот и бенд "Brain Holidays"

Најистакнутији реге музичари региона – Хорнсман Којоте из Србије и "Brain Holidays" из Хрватске придружили су се Игору Винсу због сингла „Време је“.

Ова фантастистична тројка предвођена идејом Игора Винса носи јаку поруку која долази у тренутку највече подељености и огромних тензија у нашем друштву.

Иако не у свему сагласни, Игор Винс сматра да једино можемо уједињени.

„Поред свакодневних искустава из локалног окружења, инспирација за писање ове песме потекла је из једног мог веома специфичног искуства. Током претходне европске турнеје коју сам свирао са Фемијем Кутијем и више десетина концерата у бројним европским метрополама – Париз, Лондон, Амстердам, дошли су на ред и концерти у градовима бивше Југославије. Најснажнији утисак са те турнеје на мене оставила је идентична, ужарена реакција публике на концертима у Загребу, Београду, Скопљу, Сплиту и Љубљани“, рекао је Винс продуцентима. 

Игор Винс, аутор, певач и инструменталиста, прошле године објавио је други албум, који је и аудио и видео сниман уживо на великом концерту на Калемегдану. 

Оно по чему се овај албум заиста издваја, је то што се не може сврстати ни под један до сада установљен музички калуп. Од врло енергичних, ритмом набијених, нумера и продорних дувачких линија, до најсуптилнијих балада, Игор се, на себи својствен начин, разиграва са жанровима као што су фанк, афробит, соул, рок, реге, ар'ен'би, ворлдбит, џез и поп, чиме аутор указује на широк спектар свог музичког изражавања. 

Овај Београђанин, познат је и као једини музичар ван афричког континента у бенду Фемија Кутија, са којим је до сада свирао на бројним турнејама широм света. 

Осим Фемија Кутија, Винс је наступао и са многим другим светским музичким великанима међу којима су Кезија Џоунс, Фатоумата Диавара, Дин Боуман. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво