Фестивалско лето почиње у августу – када ће се одржати највећи фестивали

Премијерка Србије Ана Брнабић и представници манифестационог туризма састали су се како би дефинисали услове неопходне за одржавање уметничких и музичких фестивала током августа и септембра, који су означени као повољни период у односу на епидемиолошку ситуацију у земљи.

Како је саопштено из Кабинета премијерке, „Егзит“ ће бити одржан од 13. до 16. августа, док ће „Нишвил“ и фестивал „Лавфест“ у Врњачкој Бањи бити одржани у стандардним терминима од 13. до 15. августа, односно од 6. до 8. августа.

Сабор у Гучи ће ове године бити одржан од 6. до 9. августа, док ће београдски фестивали „Бир фест“ и „Мјузик вик“ на Ушћу бити одржани од 20. до 23. августа, односно од 28. до 30. августа.

„Београдски фестивал игре“ почеће 11. септембра.

Брнабићева је најавила да ће Влада Србије врло брзо усвојити јасан план отварања земље и истакла да је одржавање манифестација и фестивала веома важно, како у циљу промоције локалног туризма Србије тако и комплетне ревитализације сектора манифестационог туризма.

Схватајући значај културе, креативне економије и туризма, Брнабићева је међу првим државницима у свету, како се наводи у саопштењу, дала подршку одржавању фестивала у Србији у августу.

Састанку са премијерком присуствовали су представници фестивала „Егзит“, „Гуча“, „Бир фест“, „Нишвил“, „Лавфест“, „Арсенал“, „Београдски фестивал игре“, који заједно са осталим организаторима догађаја у Србији, што је годишње око 2.000 манифестација и 14.000 пословних и конгресних догађаја, доприносе државном буџету са више од 200 милиона евра и генеришу више од 10.000 сталних и више десетина хиљада хонорарних послова.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво