Поново објављен култни албум Милана и Субе Angel’s Breath

Angel’s Breath, култни албум Милана Младеновића и Митра Суботића Субе, доживео је своје реиздање, у сарадњи Задужбине Милана Младеновића, породице Митра Суботића Субе и издавачке куће Croatia Records.

Angel's Breath је сниман у Субином студију "Wah Wah" у Сао Паулу почетком 1994. године. Поред Субе (клавијатуре) и Милана (глас, гитара, труба, усна хармоника), на албуму свирају и бразилски музичари Фабио Голфети на гитари и Жоао Параиба на удараљкама. Аутор свих текстова је Милан, осим Praia do Ventu Eternu (Милан и Тацијана Барос) и Црв (Милан и Маја Маричић). Албум је снимио и продуцирао Суба.

Angel's Breath се појавио, нажалост, кад Милан већ није више био са нама, у децембру 1994. године. Објавила га је, као своје премијерно издање, издавачка кућа "Imago Records".

Спот за песму Црв је осмислио сам Милан. Заједно са босанским редитељем Алешом Kуртом је прикупио документарни материјал и снимио певање за спот у студију приликом боравка у Паризу у мају и јуну 1994. године. После Миланове смрти, његова девојка Маја Маричић је реализовала спот по његовој идеји.

Описивати музику забележену на овом албуму било би, као што је сам Милан волео да каже, не само излишно него и немогуће. Она је била резултат интеракције четворице људи различитих сензибилитета и различитог порекла, који су се сјајно међусобно разумели управо по линији коју је Милан читавог живота заступао – линији спонтаности.

Angel's Breath је албум за светско тржиште, унапред осуђен да постане колекционарски раритет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво