Како ће изгледати летњи фестивали у Србији - од Егзита до Нишвила

И овог лета, центри културних дешавања биће градови широм Србије. Фестивали у Србији традиционално привлаче пажњу туриста. Најављено је да ће и ове године љубитељи музике ипак моћи да уживају у Новом Саду, Нишу или Врњачкој Бањи.

Специјални Егзит ТВ програм пратило је више од 20 милиона људи широм света. На реалној сцени уместо у јулу, пред 55.000 људи и са 40 бина, на Петроварадинској тврђави ове године, музичари ће се представити у августу, са измењеним програмом. 

"Уколико то буде било потребно, спремни да смањимо капацитет фестивала и ограничимо публику на домаћу и регионалну, која је заправо од оснивања Егзита па до данас била и остала срце и суштина енергије Егзит фестивала", рекла је Невена Секулић, представница Егзита.

Врњачка Бања у јулу постаје карневалски град. Традиционални маскенбали, концерти и представе - и ове године.

"Што се тиче концертне сезоне, њу отварамо 28. јуна на Видовдан, када ће у Врњачкој Бањи по плану, наступити уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички, а након тога, 30. јуна нас очекује концерт Симфонијског оркестра РТС-а. Карневал ће се по плану одржати од 12. до 15. јула. Након тога нас очекује од 6. до 8. августа Лав фест", каже Мина Станојевић из Туристичке организације Врњачка Бања. 

Поново је почела продаја карата и за најпознатији фестивал у Нишу – Нишвил. Нишлије најављују главни програм фестивала од 13. до 16. августа.

"То подразумева џез, театар, филм, ликовне програме, књижевне, Стрипораму и остале садржаје. Спремни смо да се припремимо за све мере заштите, социјалне дистанце ако то буде било потребно", најавио је директор Нишвила Иван Благојевић.

У Београду се позориште сели на Ташмајдан где ће се од 25. јуна играти најпопуларније представе из целе Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво