Такмичење отказано због вируса, али Дади и "Think About Things" заразили планету

Исландске несуђене представнике на 65. „Песми Евровизије“ отказивање такмичења није спречило да постану планетарно популарни. Ових дана, захваљујући тренду #danceaboutthings вирусом који стиже са Исланда заражена и глумица Џенифер Гарнер.

Све је почело још 29. фебруара када је на „Сонгвакепину“ – исландском избору за националног представника на „Евросонгу“, победила група коју предводи Дади Фрејр.

Песма Think About Things врло брзо постала је хит на Исланду, али и фаворит за победу на највећем европском музичком такмичењу које је ове године требало да се одржи у Ротердаму.

Нажалост, због пандемије коронавируса, такмичење је отказано, а 16. маја, у термину предвиђеном за финале „Песме Евровизије“, емитован је специјалан музички програм.

Упркос томе, Дадијева песма се слуша, а спот гледа у бројним земљама. И не само то. Тренд који су, по свему судећи, видео-снимком из карантина покренули комичари из Чикага осваја планету.

Одједном су корисници друштвених мрежа из свих крајева света почели да снимају укућане који плешу уз Think About Things и ствари су стигле и до Холивуда.

Да ли је популарности исландске песме намењене „Евросонгу“ и плеса који је прати више допринела пандемија која нас је затворила у куће, све већа помама за Тик-током или заразност саме нумере, тешко је рећи.

Тек инспирисани несуђеним исландским представницима на 65. „Песми Евровизије“ и видео-снимком Гарета Вилијамса и његових колега комичара, многи снимају своје верзије плеса.

Глумица Џенифер Гарнер само је једна од њих, али сигурно није и последња, а Дади и екипа имају нову песму са новом кореографијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво