Бир фест би могао да буде другачији, али једно је сигурно: Пиво се неће пити виртуелно

Тим организатора Belgrade Beer Festa саопштио је да се прате епидемиолошли подаци, и да се надају да ће фестивал бити одржан како је и планирано. У међувремену се разматрају и алтернативне могућности, али фестивал на друштвеним мрежама није једна од њих.

Предвиђени термин одржавања фестивала је од 12. до 16. августа, а организатори Бир феста се надају да ће током августа епидемиолошки услови дозволити организацију фестивала уз поштовање свих мера. 

"Већ је урађено пуно тога на припреми обележавања пунолетства најмасовнијег музичко-пивског фестивала у овом делу Европе. Последице које актуелна пандемија има на развој музичке индустрије и манифестационог туризма широм света свакако негативно утичу и на организацију свих фестивала у Србији, али се ипак надамо најбољем могућем решењу", саопштили су организатори.

Алтернативе у игри 

Разматрају се и алтернативне опције - од модификације самог фестивала па до померања датума:

"Belgrade Beer Fest се одржава на огромном простору и могуће је да обезбедимо све услове да публика и ове године ужива у бесплатним концертима уз поштовање социјалне дистанце, ограничавање броја присутних посетилаца и повећање броја седећих места".

Рокенрол се не може претворити у гигабајте 

Иако су размишљали и о активностима које би радили из карантина, то, наводе, једноставно не би било то.

"Пиво да пијемо виртуелно на друштвеним мрежама нећемо, јер је оно симбол доброг расположења и дружења уживо. Слично важи и за добар рокенрол - фестивалску атмосферу је немогуће једним дугметом преточити у стерилне гигабајте", поручили су организатори.

Указују да је "ивент индустрија" међу онима које су највише погођене пандемијом.

"Дух заједништва је одувек био заштитни знак фестивала, а у овогодишњем издању се надамо да ће моћи да се и осети у ваздуху. Наш фестивал већ 17 година преноси поруке да је Београд гостопримљив град, жељан дружења и интеракције са окружењем и то су најважније вредности нашег фестивала, тако да нећемо спуштати лествицу", поручује се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво