„Егзит“ појачава програм током изолације – вечерас Карл Кокс, стижу и „Мигос“, Масео Плекс…

У протекле две недеље готово из целог света прати се специјални „Егзит ТВ онлајн програм“ који је до сада пратило преко милион људи. Темпо се појачава и у наредној недељи стиже најпопуларнија светска хип-хоп група „Мигос“, Рони Сајз, ди-џеј суперзвезде Нина Кравиц и Масео Плекс, те друге премијере, међу којима је и спектакл који публика „Егзита“ тражи већ дуже од деценије. Вечерас у 20.20, обожаваоци из целог света моћи ће, на „Фејсбук“ страницама Егзита и РТС-а, да гледају историјско затварање фестивала 2009. године када су Карл Кокс и Грин Велве у Денс арени држали десетине хиљада посетилаца на ногама до јутра.

„Егзит“ појачава програм током изолације – вечерас Карл Кокс, стижу и „Мигос“, Масео Плекс… „Егзит“ појачава програм током изолације – вечерас Карл Кокс, стижу и „Мигос“, Масео Плекс…

Бројне друге светске звезде и обожаваоци електронске музике широм планете, сложни су у оцени да је наступ Карла Кокса и Грин Велвеа био једна од највећих прекретница на глобалној сцени, јер је истовремено имао енергију изворних рејвова из касних осамдесетих година прошлог века, али уједно и најавио једну нову еру у којој ће ди-џејеви  да израсту у музичке суперзведе на исти онај начин на који су то пре њих били стадионски рок бендови.

„Егзит“ је уједно на глобалном нивоу био међу пионирима живих преноса са наступа ди-џеј звезда, што је у савременом добу постао један од стубова електронске сцене.

Љубитељи електронске музике памтиће овај петак, јер ће „Егзит“ од 17 часова имати још једну велику премијеру за њих, и то снимак специјалног наступа у московској изолацији глобалне ди-џеј суперзведе Нине Кравиц.

Субота је као и увек резервисана за кућне наступе регионалних извођача, па ће први, тачно у подне, уживо наступати МКДСЛ, а редован вечерњи термин од 20.20, преузеће ТКНО.

У недељу следи истинска легенда и симбол „Егзитове“ дводеценијске историје Рони Сајз чији ћемо наступ из 2015. године гледати у пуном „лајв“ формату са бендом „Репразент“ и подсетити се хитова као што су Brown Paper Bag или Heroes који су обележили целе генерације.

Већ у понедељак, такође у 20.20, следи глобални музички феномен „Мигос“ и њихов наступ на Петроварадинској тврђави из 2018. године, на који су дошли право са врха америчке топ-листе албума. „Мигос“ је прво место освојо са чак два албума за само годину дана и тако постала једна од свега пет реп група којима је то успело у каријери.

Уторак доноси још једно затварање „Егзита“, овог пута из 2015. године, када су тај задатак имали „Симијан мобајл диско“ и Роман Флугел, а већ у среду од 20.20 часова, селимо се на Фјужн бину где су 2016. прашили британске легенде „Даб пистолс“.

Четвртак, 9. април, у целости је посвећен домаћој и регионалној публици, а за овај, нимало једноставан задатак биће задужен нико други него Бајага и „Инструктори“, који су одржали целовечерњи курс из хорског певања на главној бини „Егзита 2018. године.

За седам дана, у петак. 10 априла, до 20.20, у премијерном снимку, очекује нас један од симбола „Егзитове“ Денс арене и миљеник светске публике, Масео Плекс, који је прошле године извео један од својих најбољих сетова на „Егзиту“, пре него што је уследио његов каснији дует са Карлом Коксом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво