Кољин „Мексиканац“ подстрек за кућну изолацију

Музичар Никола Пејаковић Коља објавио је нову, ескапистичку песму „Мексиканац“. То је његов први студијски рад након албума „4 прста“ из 2018. године.

„Као и обично, сањам о томе да одем са породицом на село. Ништа ново код мене, значи, осим што ме је ова корона учврстила у идеји да ћу да бежим у брда. Не из страха, већ зато што ми је преко главе свега – и ове цивилизације и капитала и демократије и медија и свега осталог... Верујем да је то осећај који се јавља код већине људи“, каже Коља о надахнућу за песму.

Према његовим речима, иза снимања Мексиканца у овом тренутку нема „неке специјалне стратегије“, већ је, након што је песма била готова, одлучено да се не чека на нови албум и нека боља времена, јер је ово, како каже, најбоље време за ову песму.

Уз то, видео-клип (снимљен у стану, телефоном) који прати Мексиканца, објашњава Коља, „није спот, већ мали подстрек људима да издрже кућну изолацију, јер, у суштини, ништа нам битно не фали. „Осим памети“, сматра познати музичар.

Може ли се Кољин Мексиканац схватити као мала посвета Југомексиканцима, особеном хибридном музичком жанру педесетих и шездесетих година у комунистичкој Југославији?

„Сећам се тога добро, било је неког шарма у томе, неке радосне туге у тим песмама... Поздрав за Мехико!“, наглашава Пејаковић.

Додавши свом певању и свирању гитаре овај пут и усну хармонику, Коља је снимио Мексиканца, по обичају, у продукцији Војислава Аралице који је радио и аранжман и свирао гитаре, док је за клавијатуре био задужен Иван Алексијевић. Контрабас је свирао Милан Павковић, а бубњеве Саша Ранковић.

Песма је снимљена током фебруара и марта у београдском студију „Сиена“, уз сниматељку Сању Ђуричић.

број коментара 0 Пошаљи коментар