Ван Гог: Жеља да срце и музику поделимо са људима

Београдска група „Ван Гог“ одлучила да направи први виртеулни концерт и то за Гиниса, на коме ће свирати и певати – 12 сати. Рокенрол је спас у полицијски час! То је мото којим се у време борбе против коронавируса и ванредног стања руководи бенд „Ван Гог“.

Нема окупљања, али има музике. Бенд "Ван Гог" је почео да свира у 17 часова и свираће до пет ујутру. Навикли смо од Ван Гога на несвакидашње ствари, ово је сада много важно за све оне који су остали код куће, а музика помаже у разним ситуацијама.

Одакле ова идеја и шта је поента вашег концерта?

„Основна идеја да се окупимо овде и направимо овај виртуелни лајв стрим концерт за људе у свету. Порука останите код куће ни мало није лака ситуација, и последњих 20 дана, сваке вечери путем Инстаграма и Фејсбука, шаљемо ноте и стихове људима, са жељом да се здрави не разболе, а болесни оздраве. Имамо ту молитву у нама, констатујемо да свет после овога никада више неће бити исти", рекао је Ђуле.

Такође је додао да људи треба да буду свесни, паметни, мудри, да остану код куће јер није време за излазак.

"Ако се будемо стрпели и у себи сваког дана понављамо четири чаробне речи 'и то ће проћи', можда ће све за двадесетак дана можда и проћи. Молимо се за болесне, да што пре оздраве, да у целом свету не буде ове агоније и вируса. Ово није маркетинг, већ наша велика жеља да срце поделимо са људима који седе код куће и слушају песме бенда који воле", истакао је Ђуле.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво