„Води ме одавде“, спот Неверних беба из изолације

Мере обавезне самоизолације чланови групе „Неверне бебе“ користе на најкреативнији могући начин – раде на песмама за осми студијски албум, а једна песма снимљена прошле године изненада је добила нова значења и поруке. То је био мотив да се сви сниме у кућним условима и на тај начин екранизују песму под називом „Води ме одавде“.

Фронтмен Неверних беба Милан Ђурђевић истиче да је песма Води ме одавде вапај и потреба да се пробудимо и вратимо коренима без агресије, патетике, страха, али и жеља да група пошаље поруку безусловне љубави као једине планетарно важне идеје.

„Ове је посвета емпатији несталој у брзини и изгубљеним приоритетима у којима је 'ми' стало под великим 'ја' означивши тако почетак духовног страдања које доводи до губитка свега вредног и заједничког“, каже Милан.

Према његовим речима, спот је подсећање на тренутак када смо приморани да се враћамо тамо одакле смо давно дошли и поново почели да поштујемо минуте у парку, кафу са пријатељима, све оне свакодневне, а до јуче неприметне вредности.

„Отворите очи, срце за љубав према свему и свима. Води ме одавде у неки бољи свет, неко боље време које мора доћи а које можемо направити само заједно“, поручује познати музичар.

Иначе су тешки периоди веома инспиративни за уметнике, додаје Ђурђевић и подсећа да је њихов трећи, култни албум Јужно од среће настао у периоду бомбардовања.

Овај, осми албум по реду, каже вођа Неверних беба, своје финале доживљава у условима које савремена цивилизација није ни сањала нити је за њих могла да се спреми и неминовно је да то у својим песмама оставимо као печат, документ једног времена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво