„Води ме одавде“, спот Неверних беба из изолације

Мере обавезне самоизолације чланови групе „Неверне бебе“ користе на најкреативнији могући начин – раде на песмама за осми студијски албум, а једна песма снимљена прошле године изненада је добила нова значења и поруке. То је био мотив да се сви сниме у кућним условима и на тај начин екранизују песму под називом „Води ме одавде“.

Фронтмен Неверних беба Милан Ђурђевић истиче да је песма Води ме одавде вапај и потреба да се пробудимо и вратимо коренима без агресије, патетике, страха, али и жеља да група пошаље поруку безусловне љубави као једине планетарно важне идеје.

„Ове је посвета емпатији несталој у брзини и изгубљеним приоритетима у којима је 'ми' стало под великим 'ја' означивши тако почетак духовног страдања које доводи до губитка свега вредног и заједничког“, каже Милан.

Према његовим речима, спот је подсећање на тренутак када смо приморани да се враћамо тамо одакле смо давно дошли и поново почели да поштујемо минуте у парку, кафу са пријатељима, све оне свакодневне, а до јуче неприметне вредности.

„Отворите очи, срце за љубав према свему и свима. Води ме одавде у неки бољи свет, неко боље време које мора доћи а које можемо направити само заједно“, поручује познати музичар.

Иначе су тешки периоди веома инспиративни за уметнике, додаје Ђурђевић и подсећа да је њихов трећи, култни албум Јужно од среће настао у периоду бомбардовања.

Овај, осми албум по реду, каже вођа Неверних беба, своје финале доживљава у условима које савремена цивилизација није ни сањала нити је за њих могла да се спреми и неминовно је да то у својим песмама оставимо као печат, документ једног времена.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 27. мар 2020, 06:31) - Canadian [нерегистровани]

Prelepa pesma

Konacno nesto lepo i vedro da se cuje. I video je jako dobar!

(четвртак, 26. мар 2020, 22:40) - Миљан [нерегистровани]

Коментар

Добар спот, добра пјесма. Хвала им.

(четвртак, 26. мар 2020, 20:22) - Stef [нерегистровани]

Neverne bebe

To je jedina grupa koja ima prave stvari i ugodno za slusanje.