„Егзитов“ ТВ програм током ванредног стања

И фестивал „Егзит“ интензивирао је ових дана своје онлајн активности, како би многима останак код куће током ванредног стања протекао што лакше. Десетине хиљада људи из Србије, али и свих земаља региона и Европе, укључујући и најтеже погођену Италију, у протеклих пет дана, пратили су путем интернета специјални „Егзитов“ програм који почиње сваке вечери симболично у 20 часова и 20 минута.

„Егзитов“ ТВ програм током ванредног стања „Егзитов“ ТВ програм током ванредног стања

До сада необјављени фестивалски наступи сваке вечери, као и водећи домаћи ди-џејеви који наступају у директном преносу из свог дома, уз бројна обавештења, део су овог програма на друштвеним мрежама.

Такође, као вид подршке старијим суграђанима, организована је и волонтерска акција „Срцем за комшије", у којој млађи суграђани организују набавку неопходних намирница и лекова, али и износе смеће и помажу својим, најугроженијим комшијама.

Специјалан „Егзит ТВ програм“ лансиран је у четвртак са досад необјављеним, историјским концертом групе „Фејтлес“. За овај наступ владало је изузетно велико интересовање откако је ова култна група 2015. наступила на главној фестивалској бини „Егзита“, а премијера је дошла у правом тренутку. 

„Ово је вежба из јединства“, биле су речи фронтмена Макси Џеза који се на самом врхунцу концерта обратио десетинама хиљада обожавалаца на Петроварадинској тврђави, али и пет година касније пробудио веру окупљенима испред екрана у својим кућама да заједно можемо најбрже превазићи новонасталу ситуацију. 

We Come 1, порука је којој превод није потребан, а ову чувену „химну“ групе „Фејтлес“ гледао је и Дино Шарић из Хрватске, који је наступ поделио са својим пријатељима уз речи: „Управо је објављен full снимак једног од најбољих концерата којем сам свједочио на 'Егзиту'. EXIT ме неким дијелом и одгојио, научио неким чак и животним стварима, срушио XY предрасуда, приуштио безброј незаборавних лијепих искустава, нових познанстава и пријатељстава... Глазба се с годинама мијењала али битно је схватити да је 'Егзит' пуно, пуно више од глазбеног фестивала. 'Егзит' је позитивна сила у свијету“.

У петак је уследио још један необјављен наступ, који је прошлог лета одржао британски маг Dub Fx, а већ у недељу је уследила још једна светска премијера кад је објављен концерт чувене британске групе "Bastille" са „Егзита“ из 2016. године.

Посебно је било дирљиво видети коментаре гледалаца из Италије како упркос свему, и даље не губе дух. Међу њима се нашао и италијански састав „Флет бит“, који се са своје званичне странице обратио осталим гледаоцима и написао да су имали „предивне успомене са наступа на Фјужн бини“ из те исте године кад су "Bastille" свирали на главној бини. Уследио је и велики поздрав из Италије која се не предаје.

Организатори фестивала још једном позивају све да брину о себи и својим најближима, те да прате упутства која добијају од надлежних органа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво