Одабрани бендови за шесто такмичење „Бунт рок фестивала“ 2020. године

Стручни жири „Бунт рок фестивала“ РТС-а, је после преслушавања песама пристиглих на Јавни конкурс, одабрао бендове који ће се такмичити на шестом „Бунт рок фестивалу“.

Од 150 пријава, колико је стигло на конкурс РТС-а, до 12. фебруара, одабрани су 21 аутор/ бенд који ће имати прилику да оправдају поверење које им је указано и да се, уз победнике три пријатељска фестивала, боре за финале.

Бендови и аутори који су се пласирали у следећи циклус шестог „Бунт рок фестивала“, су: „Bulka“ ("Festival Omladina"), "Cactus Fields“, "Chemtrails“, „Čuvari Stvari“, „Čvrge“,"Direct Drive“, „Džamp“,"El Pre3idente“, "Fusnote“, „Glasovi iz unutrašnjosti“, "Hemmoterapia“, "Jozzeh Abharis“, „Kratki s Vremenom (pobednici festivala"Rock 5 Roll fest"), „Lazaruss“, „Ne Tamo, Neon Puma“, „Pleme“, "Two Coins from Mercury", "Ultramàrin", „Uspon ljudskog bića“, „Vatreni Prsten (BARF)“, "VIVID U", "Wajz", „Zauvar“.

Бендовима и ауторима које је селектовао жири придружиће се још три бенда- учесника предстојеће фазе такмичења: победници пријатељских фестивала „Омладина“, „Рок 5 Рол фест“и „Барф“.

„Двадесеточлани стручни жири 'Бунт Рок Фестивала' је врло одговорно преслушао све пристигле песме, укупно 150. Од априла на РТС-у можете пратити квалификационе емисије шестог издања нашег фестивала. Представљаће се по три такмичара, а из сваке од квалификационих емисија, стручни жири бираће по једног финалисту. Крајем маја, преосталих 16 такмичара добиће своју шансу за улазак у финале- путем интернета. Постављаћемо спотове бендова на званичан Јутјуб канал Забавног програма РТС- а, и публика ће моћи да изгласа још два бенда за финале“, рекла је Бранка Главоњић, ауторка „Бунт рок фестивала“ и уредница емисије Бунт.

Такође је додала да ће финале БРФ, својеврсног националног пројекта посвећеног афирмацији нових, младих музичара уследити у јуну ове године- за победничку титулу шестог издања Бунт Рок фестивала РТС- а надметаће се 10 најбољих бендова“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво