Пољска поново победила на „Дечјој песми Евровизије“, Србија на 10. месту

Победник „Дечје песме Евровизије“ је Пољска, која је била и домаћин такмичења. Представница Србије Дарија Врачевић заузела је 10. место.

18:32 - Погледајте победнички наступ представнице Пољске Вики Габор.

18:25 - Представница Србије Дарија Врачевић заузела је 10. место са 109 поена.

18:19 - Пољска је поново победила на „Дечјој песми Евровизије“.

18:16 - Србија је освојила 63 поена и укупно има 109 поена. 

18:14 - После гласања стручних жирија, на првом месту налази се Казахстан, на другом Пољска, док је на трећем месту Шпанија.  

18:13 - Србија је 12 поена дала Казахстану. Бојана Радовановић је саопштила гласове за Србију. 

18:08 - Казахстан се тренутно налази на првом месту, Пољска на другом, док је Јерменија на трећем месту.

18:04 - Србија добија 12 поена од Северне Македоније. Дарија је укупно освојила 21 поен.

18:02 - Почиње гласање стручних жирија из 19 земаља учесница „Дечје песме Евровизије“. Прва гласа Аустралија.

17:59 - Погледајте наступ наше представнице Дарије Врачевић.

17:57 - Гласање је управо завршено.

17:54 - Учесници овогодишње „Дечје песме Евровизије“ певају заједничку песму. Гласање још увек траје. Гласајте за своје фаворите на званичном сајту такмичења.

17:43 - У ревијалном делу наступа прошлогодишња победница Роксана Венгјел. Гласање још увек траје.

17:36 - У овом тренутку почела је друга фаза гласања за такмичаре на „Дечјој песми Евровизије". Гласајте за своје фаворите на званичном сајту такмичења. Гласање ће трајати око 15 минута, а правила су иста као и пре такмичења - можете гласати за најмање три, а највише пет земаља и поново можете гласати за Србију. 

17:31 - Представница Србије Дарија Врачевић наступа са песмом Подигни глас.

17:28 - Албанију представља Исеа Чили која наступа са песмом Mikja ime fëmijëria (Мој друг из детињства). Ова земља учествује на „Дечјој песми Евровизије" од 2012. године.

17:24 - Марта Виола из Италије својом песмом La voce della terra (Глас земље) поручује да треба да сачувамо нашу планету.

17:22 - Представница Португалије Жоана Алмеида наступа са песмом Vem comigo (Пођи са мном). Португалија учествује на „Дечјој песми Евровизије" од 2006. године и за сада није остварила победу.

17:16 - Карина Игнатјан представља Јерменију са песмом Colours of Your Dream (Боје твог сна). Јерменија је победила на овом такмичењу 2010. године, а прво учешће је забележила 2007.

17:12 - За Холандију песму Dans met jou (Плес са тобом) пева Матеу. Холандија никад није победила на такмичењу, али је била домаћин „Дечје песме Евровизије" 2007. године.

17:07 - Представница Украјине Софија Иванко изводи песму The Spirit of Music (Дух музике). Украјина је на „Дечјој песми Евровизије" први пут учествовала 2006. године.

17:04 - Ана Керни из Ирске песмом Banshee поручује да љубав побеђује све.

16:59 - Пољску, која је земља домаћин овогодишњег такмичења, представља Вики Габор која пева песму Superhero (Суперхерој).

16:55 - Ержан Максим долази из Казахстана и ову државу представља са песмом Armanyńnan Qalma (Немој да протраћиш своје снове). Ово је друго учешће Казахстана на „Дечјој песми Евровизије".

16:48 - За Велс пева Ерин Меј која изводи песму Calon yn Curo (Откуцаји срца). Велс је прошле године дебитовао на „Дечјој песми Евровизије“.

16:46 - Песму We Are More пева представница Малте Елијана Гомез Бланко. Малта је такође двоструки победник овог такмичења.

16:42 - Белорусију, земљу која је два пута победила на „Дечјој песми Евровизије“, представља Лиза Мисникова са песмом Pepelny.

16:36 - Представник Грузије Гиорги Ростијашвили својом песмом We Need Love поручује да нам је љубав потребна. Представници Грузије су чак три пута побеђивали на „Дечјој песми Евровизије“.

16:32 - Из Шпаније долази Мелани Гарсија која пева песму Marte (Марс)

16:27 - Представница Северне Македоније Мила Москов отпевала је песму Fire (Ватра). 

16:23 - Представници Русије Татјана Меженцева и Уржак Денберел су песмом A Time For Us (Време за нас) поручили да је стигло њихово време.

16:19 - Наступила је Карла из Француске која је са брзом и веселом песмом Bim Bam Toi размрдала публику у дворани у Пољској.

16:12 - Први наступа представник Аустралије Џордан Ентони са песмом We Will Rise (Ми ћемо устати).

16:10 - На овогодишњем такмичењу наступају представници из 19 држава, а представница Србије Дарија Врачевић певаће као последњи, деветнаести извођач.

16:08 - Пренос такмичења је почео. Сви такмичари су представљени на почетку, а водитељи Роксана Венгјел, Ида Новаковска и Александер Сикора пожелели су добродошлицу свим гледаоцима. 

На овогодишњем такмичењу поред Србије наступили су и представници Албаније, Јерменије, Аустралије, Белорусије, Француске, Грузије, Ирске, Италије, Казахстана, Малте, Северне Македоније, Пољске, Португалије, Русије, Шпаније, Холандије, Украјине и Велса.

Пољска је победила по други пут на овом такмичењу, а први пут се догодило да је нека земља победила две године заредом.  

Представница Србије Дарија Врачевић је, са песмом Подигни глас, наступила последња, под редним бројем 19.

Директан пренос такмичења је емитован на Другом програму РТС-а, коментатор преноса била је Тијана Лукић.

На „Дечјој песми Евровизије“ гледаоци су гласали путем интернета два дана пре такмичења, као и наступа свих такмичара. За разлику од „Песме Евровизије“, на овом такмичењу гледаоци могу да гласају за представника своје земље. За овогодишње такмичаре стигло је преко 3.700.000 гласова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво