Десети Арсенал фест од 25. до 27. јуна 2020. у Крагујевцу

Обогаћен досадашњим искуствима, али и у обавези да испуни велика очекивања своје публике, десети Арсенал ће бити нова прослава музике – још већи бољи, јачи, богатији и занимљивији неко икада до сада, најављују организатори.

Нови визуелни идентитет јубиларног Арсенала, дело цењених дизајнера Браћа Бразери и Dechko Tzar, представља спој традиционалног и модерног, јер подсећа на старе музичке новине и плакате из којих избија нова енергије и младалачки полет окупљања и уживања у рокенрол светковини. 

Арсенал је од свог првог издања 2011. године израстао у респектабилан и утицајан регионални музички фестивал, који привлачи не само посетиоце из Србије и бивше Југославије, већ и остатка Европе и света, у само срце Крагујевца, пажљивим одабиром и спојем занимљивих и утицајних светских и регионалних имена. 

Арсенал се истиче и фантастичним простором на отвореном у оквиру историјског „Кнежевог арсенала“, фабрике муниције из 19. века (Мејн стејџ), где је и рустична зграда Чаурнице (Експлозив ди-џеј стејџ) и прелепа дрвећем наткривена Заставина башта (Гарден стејџ).

Улазнице за десети Арсенал фест биће у продаји од краја новембра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 05. нов 2019, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

i ja želim mir

Zašto se ne zabrani saobraćaj kroz centar grada?Mnoge vlasti su se promenile a obilaznice nema.Kakve veze ima sa Arsenal festom?Ima hoćete da živite u centru a želite pradedovski mir i tišinu.Nema nigde i ne verujem i da će biti.Ne smeta vam Zastavina Toplana koja zimi zagađuje pola grada ali festival....Nisam mlad, živim u ovom gradu 68 godina ali mi je drago kada se nešto dešava u ovoj učmaloj "Velikoj palanci" koju mnogi nazivaju gradom (namerno malo slovo jer su neke lokalne vlasti zbog svojih interesa oduzeli mogućnost da bude Grad) i da mladi imaju nekakvu zabavu koja ne dolazi iz Beograda.

(понедељак, 04. нов 2019, 18:46) - Boris [нерегистровани]

Apel za izmeštanje Festivala Arsenal na Sajmište

RTS treba da vodi računa o gradjanima a ne o profitu pojedinaca od organizacije Festivala u Kragujevcu. Grad Kragujevac je pre više od 10 godina otkupio deo VTZ koji se često naziva Arsenal. Tačno toliko traje njegovo uništavanje , jer se posle svakog festivala na objektima iznova javljaju nova polomljena okna i mnoštvo grafita. Stanari okolnih zgrada a radi se o velikim spliterima ali i zgradama nemaju mira jer je Arsenal na samo 100 metara od stambenih objekata. Ta razliku od EXITa ili bilo kojeg drugog Fesivala u Evropi ovaj se održava tamo gde mu mesto nije i iz godine u godinu nanosi štetu nasledju u kojem se ovaj Festival organizuje. Naravno u pitanju je nemar lokalne samouprave jer ne vodi računa o svojim gradjanima a ni o nasledju. Nadamo se da će se ovah festival izmestiti na sajmište koje se nalazi van stambenih zona jer nigde u sveru ne postoji ovakav tip organizacije festivala gde se on održava u centru grada i da se buka od koje se uznemirava ceo grad odvija do ranih jutarnjih sati !!!