„Колибри“ су увек спремни – добротворни концерт са Немањом и Стефаном

Да су дечија права веома важна, најбоље знају најмлађи. Хор „Колибри“ има нову химну о дечијим правима. Том песмом најављују велики добротворни концерт 13. новембра у Центру „Сава“, у организацији УНИЦЕФ-а. На бини ће се по први пут заједно наћи хор „Колибри“ и специјални гости Немања Радуловић и Стефан Миленковић.

Нова песма хора „Колибри“ снимњена је поводом тридесетогодишњице од усвајања Конвенције о правима детета, а песма носи наслов „За живот нов“.

Са којим се претњама суочавају деца у данашњем времену.

„На жалост још увек са оним старим проблемима од пре 30 година, да сва деца немају приступ школи, нарочито девојчице, када су то сиромашна деца, деца из руралних средина или деца са сметњама у развоју. Због тога је и осмишљен овај концерт. Приход од концерта ће бити усмерен на подршку коју УНИЦЕФ даје реформском процесу у Србији, са идејом да се до 2020. године омогући свој деци у Србији да имају приступ образовању“, рекла је Јадранка Миловановић, из УНИЦЕФА.

„Дивна песма, са дивном поруком, „Колибри“ се труде да све што ради има печат. На сцени са хором ће бити Немања Радуловић и Стефан Миленковић, који ће први пут бити заједно на сцени“, истакла је Љиљана Ранђеловић, диригент хора „Колибри“.

Како Јадранка Миловановић истиче ово је првенствено концерт хора „Колибри“, али смо желели да додамо још неке од елемената и да спојимо људе који су јако популарни и у свету и код нас да пошаљу још једну додатну поруку о значају Конвенције о правима детета. Са задовољством су прихватили позив и драго им је што ће наступати са хором.

„Нема ништа лепше када деца за децу могу нешто да учине, а што се тиче програма, фокусираћемо се на последња два албума које је „Колибри“ издао, истакла је диригент хора.

Према подацима УНИЦЕФА из марта месеца ове године, 115.000 деце живи у апсолутном сиромаштву, док је додатних 30,2 одсто у ризику да падне испод линије сиромаштва. Колико је важно да друштво обезбеди да свако дете има једнаке шансе у животу, почев од образовања.

„Право сваког детета је да има реалне шансе и због тога је Конвенција релевантнија него икада. Проблеми постоје од раније, али сада имамо и дигитализацију која помаже деци да лакше дођу до информација. Важно је свако дете, а у Србији нација стари, деце је 17,6 одсто“, истакла је Јадранка Миловановић из УНИЦЕФА. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво