Пионири реп метала "Rage Against The Machine" поново на окупу

Легенде деведесетих година и реп метала „Рејџ агенст д машин“ поново се окупљају, а хитови попут "Killing in the Name" и "Know Your Enemy" моћи ће да се чују на неколико концерата 2020. године, укључујући и фестивал „Коачела“, наводи „Форбс“.

Датуми су потајно саопштени на друштвеним мрежама. Вејн Камемото, дугогодишњи сарадник бенда развејао је сумње речима да су датуми на налозима са друштвених мрежа тачни.

Култни анархолевичарски бенд, основан 1991. године, последњи пут је заједно наступао 2011. године у Лос Анђелесу. У мају 2016. године гитариста Том Морело, бубњар Бред Вилк и басиста Тим Комерфорд удружили су се са Чаком Ди-ом из „Паблик енемија“ (Public Enemy) и Би Рилом из „Сајпрес хила“ (Cypress Hill) и формирали бенд „Профетс оф рејџ“ (Prophets Of Rage).

У време када је нова супергрупа основана, Морело и друштво рекли су да је разлог за то одговор на председничке изборе 2016. године.

У складу са тиме не изненађује да се „Рејџ“ поново окупља уочи предстојећих председничких избора и то са почетним концертом 26. марта у Ел Пасу у Тексасу, где је пре пар месеци у пуцњави убијено 20 особа.

„Рејџ агенст д машин“ (Rage Against The Machine) постигао је деведесетих година огроман успех хитовима Killing in the Name, Know Your Enemy, Wake Up, Bullet in the Head и својим гласним антиратним и левичарским ставовима против политичког естаблишмента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво