Неџад Салковић: Леди Дајана је умела да слуша севдалинке на прави начин

Вече севдалинки најављено је за 8. новембар у Центру Сава. Дан раније у Новом Саду, такође се одржава култна манифестација култних песама.

Један од извођача који учествују у Вечери севдалинки је и Неџад Салковић, који је недавно обележио 60 година уметничког рада. 

„Три четвртине моје каријере је везано за Београд“, рекао је, гостујући у Београдском програму певач Неџад Салковић, додајући да је прошао цели свет, али да је Београд град у којем је најчешће наступао, некад и седам дана заредом.

„Ја слушам музику целог света, тако нешто као што је севдалинка нема нигде. Двадесет дана пре смрти, леди Дајана је била у Тузли и ја сам јој певао. Замолио сам госпођу која је преводилац, да јој речи севдалинки преводи колико може. Преко пута мене је седела, гледала и видео сам да јој је то чудно и лепо“, присетио се Салковић и додао да су се принцези, поред музике и његовог гласа, највише допали стихови.

Певач тврди да је врло мало тумача и слушача севдалинки, и међу њима је препознао и леди Дајану.

У продукцији РТС-а, ускоро излазе три ЦД-а Неџада Салковића, на којима ће се наћи 57 песама.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 29. дец 2019, 15:48) - DejanKG [нерегистровани]

Sevdalinka

Moji su službovali u Priboju gde sam proveo prve godine života. Stanovništvo je mešovito, tako da sam i bez svoje volje bio prinuđen da slušam sevdalinke koje su se čule iz okolnih stanova, kafića... Iako sam duboko u 5. deceniji života i volim pre svega rok i pop muziku, sevdalinke uz starogradske pesme predstavljau nešto posebno. Ovaj čovek je stvarno njihov kralj! On zna da prenese emociju koju te sevdalinke nose. Živeo još dugo i pevao do kraja.

(четвртак, 24. окт 2019, 22:40) - anonymousDragan [нерегистровани]

Ah ljubav ljuba. Tosi bila ti

Pravi kralj lepih pesama, rado ga slusam, i zelim mu dug i lep jos zivot

(четвртак, 24. окт 2019, 02:32) - anonymous [нерегистровани]

Secanje

Uvek ce mi ostati u lepom secanju kada sam u mojoj biblioteci u Bullhead City-u, Arizona gde inace radim kao nastavnik, sedela za vreme pauze sa gospodinom Millerom, pila nasu tursku kafu i sve to uz zvuke sevdalinke. Tada sam mu rekla da bismo ovako proveli vreme da smo negde na Bas Carsiji u Sarajevu, na sta je on rekao da mu je zelja da jednog dana i poseti Balkan. Tako da je sevdalinka i ambasador naseg podrucja. Narocito mi se dopada ova pesma od Nedzada Salkovica jer budi lepe uspomene na dobra stara vremena kada se zivelo u slozi i ljubavi.

(четвртак, 24. окт 2019, 00:12) - Enes [нерегистровани]

Muzika i caj

Ma da. Sevdalinke slusa i kraljica Elisabetha. Svaki dan u 16h kad pije njen caj, ona pusti sevdalinke i sve se da sevdah. Da, da..