Класика данас више него икад! Отворен Бемус

Под слоганом „Класика данас више него икад!“, на Београдским музичким свечаностима већ је наступила једна од највећих оперских дива данашњице, сопран Анђела Георгију. Очекују нас и легенде Душко Гојковић, Стјепко Гут, наш флаутски доајен Љубиша Јовановић, енглески вокални ансамбл "The Quins Six" чувена виолончелисткиња Натали Клајн, вероватно највећи виртуоз данашњице на барокној виолини Дмитриј Синковски и Ванеса Меј.

Овогодишње Београдске музичке свечаности одржавају се од 6. до 19. октобра, у организацији Центра београдских фестивала. Концерт поводом отварања, су, у пратњи Симфонијског оркестра РТС-а, обележили наступи врхунских солиста, сопрана Анђеле Георгију и тенора Чарлса Кастронова.

„Бемус је имао част да почне своје свечаности, педесет прве, фантастичним концертом симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије под управом Бојана Суђића, наравно, са неким од највећих солиста данашњице“, рекла је, гостујући у Јутарњем програму, Милица Кадић из Центра београдских фестивала.

Додала је да је Бојан Суђић, као уметнички директор овогодишњег издања Бемуса, замислио програм као „један спој најбољих, најквалитетнијих жанровских остварења“.

Флаутиста Љубиша Јовановић један од наших најзначајнијих и најактивнијих музичких уметника, концертом 8. октобра, обележава 40 година уметничког рада посвећеног концертирању, педагогији, дириговању.

„Музика је наш живот. Посвећење које осећам према музици, уметности и свему што ме окружује је довољно снажно да ме носи даље. Биће то диван дан са дивним гостима“, најавио је Љубиша Јовановић.

Додаје да ће с њим на сцени бити његове колеге али и студенти.

Карте за Бемус су у продаји на билетарници „Коларца“ и Центра „Сава“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво