Анселмо за РТС: Дужност ми је да изводим „Пантерине“ песме

Када је Фил Анселмо напустио „Пантеру“ није желео да изводи песме без остатка бенда, али сада, када су од оригиналне поставе само он и Рекс Браун живи, то му је нека врста дужности.

Одлуку да наступа са „Илиглсима“ и изводи „Пантерин“ опус, Анселмо каже да је направио после смрти Винија Пола, некадашњег бубњара култног бенда.

„Сви знају да никада нисам желео да изводим песме 'Пантере' без момака (остатка бенда). Међутим, сада када смо само Рекс и ја остали осећам да је то веома важно и значајно. Тада сам питао и момке из Илиглса“, испричао је Анселмо.

О својим највећим узорима у певачком смислу, Анселмо истиче да веома цени сваку врсту певања, да му је веома тешко да издвоји некога и да је проналазио узоре свуда.

Што се „Егзита“ тиче, метал легенда наводи да се осећа пријатно у Новом Саду, упркос томе што је мало уморан, а да ће бити још боље када се мало разбуди и крочи на бину.

„Једини начин да одржим здраву главу јесте да гледам младе људе који никада нису имали прилике да виде 'Пантеру' или да чују те песме уживо. То је као један прекидач у мојој глави и то пуно помаже – младост“, истиче Анселмо.

На питање да ли ће се у ближој будућности поново радити нешто са „Дауном“ и „Суперџојнтом“, Анселмо није био претерано оптимистичан, мада са првим бендом је оставио могућност да би могло нешто да се деси поводом 25-годишњице од првог албума.

„Мој омиљени бенд тренутно су 'Илиглси'“, закључио је Анселмо.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара