„Фантазија“ на Ушћу – све спремно, само још да се небо смилује

Београдска филхармонија и ове године најављује спектакл на отвореном. Данас на Новом Београду класична музика и „Дизни“.

На чувеном музичком пикнику код Ушћа, у новобеофрадском блоку 13, све генерације ће уживати у „Дизни фантазији уживо“. Концерт ће отворити звуци Бетовенове Пете симфоније, а затим следе Крцко Орашчић Чајковског и Месечина Клода Дебисија.

„Дизни фантазија уживо“ представља компилацију музике из две Фантазије – из 1940. и 2000. године.

„Свираћемо пет дела пре и пет или шест после паузе. Искрено се надам да ће се публици допасти“, каже диригент Габријел Фелц.

Музика уживо, а на видео-биму сцене из „Дизнијевих“ цртаних филмова. Последње пробе су у току, виолинисти, обоисти, трубачи, сви су, кажу у филхармонији спремни и са узбуђењем чекају концерт на отвореном.

„Ми увек свирамо уживо. Ми смо музичари. Нема никакве електронске помоћи. Мислим да смо најбољи оркестар на Балкану“, наводи Фелц.

На крају, диригент каже да је сада најважније гледати у небо и да уместо кише буде сунчано.

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармоније очекује се више од 50.000 људи из целог региона. Концерт је 23. јуна у 20 и 30 а улаз је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се