Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику

Холандски виолиниста и диригент Андре Рију, приредио је музички спектакл концертом са својим „Јохан Штраус оркестром“, који је публика у Београду испратила овацијама.

Један од најпопуларнијих светских музичара, одржао је трочасовни концерт у препуној „Штарк арени“, изводећи многобројне популарне нумере, оперске арије, валцере, а на бис више песама, међу којима и Тамо далеко.

Модерни „краљ валцера“ и његов оркестар са 60 чланова из нумере у нумеру су одушевљавали публику, која је громогласним аплаузима награђивала харизматичног Холанђанина, а у завршници концерта звуци валцера На лепом плавом Дунаву многе су дигли на ноге.

Концерт је био испуњен величанственим звуцима валцера, аријама из познатих опера, као што су Арија љубави из Риголета, Пучинијева Nessun dorma, било је и танга, а чуле су се и друге популарне мелодије које су разгалиле публику, посебно у другом делу концерта и после извођења више нумера на бис, када су уследили Винска песмa из Травијате, Грк Зорба...

Била је то савршена забава са светски познатим, романтичним и емотивним мелодијама, као што су Volare, You Raise Me Up, Falling In Love...

Концерт је употпуњен и музичким изненађењима, хумором и врхунским међународним солистима.

Уз оркестар са 60 чланова наступили су и групе „Платин тенорс“, као и светски познати сопрани или музичари из Русије који су извели Ларину песму, Каљинку.

Рију је забављао публику својим коментарима између песама, а главна порука 69-годишњег уметника била је да музика спаја и лечи људе, брише границе.

Да би утисци били још дубљи, осмишљена је богата сценографија која је допунила атмосферу сваке нумере, а томе су допринели и раскошни костими извођача и сценски ефекти.

„Музика и посебно валцер веома су важан део мог живота“, рекао је својевремено Андре Рију.

„Ако неки музички комад додирне моје срце, додирнуће и ваше. Ова предивна музика омогућава ми да свету донесем весеље и радост живота. Све је допуштено на мојим концертима: смејање, плакање, плес, певање. Емоције су тајна мог успеха“, закључио је Рију.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 28. мај 2019, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Разочарани

Апсолутно се слажем са онима који су очекивали више.Много је причао и тачно је да је имао бомбастичне најаве.Исто тако је тачно да је огромна већина није била из Београда ,уосталом као и увек.

(петак, 24. мај 2019, 21:29) - anonymous [нерегистровани]

andre riju

pozeleti da uskoro odrzi koncert u nasem gradu

(петак, 24. мај 2019, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

andre riju

ko nepoznaje dobru muziku nije trebao otici na tako vrhunski koncert

(петак, 24. мај 2019, 16:35) - anonymous [нерегистровани]

andreriju

koncert je bio fenomenalan to je trebalo videti

(петак, 24. мај 2019, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

koncert andre rijo

ovakav koncert treba doziveti bilo je femenonalno

(петак, 24. мај 2019, 13:17) - Остатак света [нерегистровани]

Београђанииии...

РТС је најавио концерт "...пред 15.000 Београђана..."!!!! Желим да обавестим РТС и Београџане да на овом свету живе људи и ван Београда. Иначе, на концерту је значајно више публике дигло руке када је Андре питао ко није из Београда, него ко је из Београда.
Концерт је почео тачно у 20 часова, али многа господа, вероватно Београђана, нису могли да се "довуку" на концерт на време, па је 15-ак минута трајало комешање и упакивање публике. Исто се десило и после паузе, што је Андре и коментарисао!!! Такав смо народ.

(четвртак, 23. мај 2019, 14:24) - anonymous Stavra [нерегистровани]

Andre

On je vrhunski maestro. Arenu koja se zove Štark pod hitno prodati ako to neko hoće da kupi. Obrukali smo se sinoć pred pola sveta koji je mogao da vidi svu bedu infrastrukture u kojoj bi trebalo da se uveseljavamo. Novu Arenu sagraditi van grada.

(четвртак, 23. мај 2019, 14:17) - anonymous [нерегистровани]

nepotrebno

Prevodilac je samo smetala i cinila publiku nepismenima.

(четвртак, 23. мај 2019, 13:19) - anonymous [нерегистровани]

nije samo Beogradska

. Beogrdadana je bilo najvise, to je razumljivo, ali znam da su ljudi iz cele Srbije isli na ovaj koncert

(четвртак, 23. мај 2019, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

Hteo sam da idem, ali cena karte je za moj standard previsoka

Gledao sam on line njegove koncerte, ali para nema za uživo.