Пуни 65, а кô младић – КСТ ништа не може да заустави

Клуб студената технике, популарни КСТ, прославља 65. рођендан. Центар културе и забаве за младе један је од најстаријих студентских ноћних клубова овог дела Европе, а популарност међу омладином учинила га је култним местом у Београду.

У њему су одржавани најпопуларнији концерти, извођене најбоље представе, водиле неке од најинтригантнијих политичких дебата и приређиване најпосећеније игранке у граду. Многа позната имена наше музичке сцене каријеру су ту започела.

Да, реч је о популарном КСТ-у који је постао синоним за младост, ентузијазам и креативност.

„Некада си морао да дођеш у КСТ да би чуо новитет или си морао да укључиш радио. Данас тога више нема. Данас у ствари долазиш припремљен на концерт или на вече у КСТ-у и онда већ знаш отприлике шта ћеш да добијеш и шта очекујеш да чујеш, а онда је то био стварно неки прозор у ново“, каже музичар Александар Петровић из „Ортодокс Келтса“.

„У принципу исто је све изгледало. Као некада, тако је и дан-данас. Једино што је екипа мало другачија, много мање људи слуша рокенрол. Сад су се више променили фазони у КСТ-у и ван“, истиче ди-џеј Миодраг Јаворина.

КСТ нуди прегршт различитих садржаја – од школа гитаре, фотографије, калиграфије до различитих других културних програма, међу којима је тренутно и припрема за наредну сезону Игре престола, па је репризирање прошлих сезона у пуном јеку.

Основан је у марту 1954. године, био је омиљено место многих генерација студената различитих факултета, а до данас је задржао статус најбољег студентског клуба у граду.

Остали аутори: Милица Живановић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. апр 2019, 03:26) - Putnik [нерегистровани]

Sigurno mesto

Nekada su majke sa radošću slale svoje kćeri u KST. Bilo je sigurno mesto i bili su fini momci. Mnogi od njih su posle studija završili radeći po čitavom svetu. Nažalost taj trend se nastavlja.

(четвртак, 04. апр 2019, 03:15) - еКс Арх [нерегистровани]

Баш

Тако!

(среда, 03. апр 2019, 15:17) - Ex ETFovac [нерегистровани]

Nostalgija

Nekada su momci u KST mogli da uđu samo sa članskom kartom, a više je dokumenata i formalnosti bilo potrebno da se ona izvadi nego pasoš SFRJ!