Дивна Љубојевић и хор „Мелоди“ на фестивалу у Призрену

Међународни фестивал средњовековне музике – „Медимус“, у организацији Друштва пријатеља манастира Светих архангела код Призрена, биће отворен вечерас у атријуму цркве Светог спаса у овом граду на Косову и Метохији.

„Медимус“, трећи по реду, ове године ће трајати три дана, а публика ће у несвакидашњем амбијенту, атријуму цркве Светог Спаса, имати прилику да прати наступе Дивне Љубојевић и хора „Мелоди“, Вере Злоковић и групе „Музика Антика“, Краљевски ред Витезова, те групе "Cassiopea" из Немачке, "Capella carniola" из Словеније и "Bourdon" из Мађарске.

Претходне фестивале походили су и Срби из Призрена, њих око 30 колико их данас живи у том граду, затим они из енклава широм Косова и Метохије, као и Срби из уже Србије.

Но, како је Призрен и значајна туристичка дестинација, до сада је и велики број страних туриста присуствовао концертима, а у публици је било и Албанаца, махом професора музичких школа.

Фестивал се организује уз подршку Фондације Свети Архангели и Дома културе Грачаница.

Генерални покровитељ је Канцеларија за Косово и Метохију Републике Србије, Мађарска је земља партнер, а генерални медијски покровитељ Фестивала средњовековне музике у Призрену је Телевизија Xрам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво