Повратак „Кербера“

Једна од најзначајнијих хард рок група са простора бивше Југославије, нишки састав „Кербер“, седмоструким ЦД сетом „Сабрана дела“ и новом песмом „Свети Никола“ најављује повратак на сцену.

Нишки хард рок састав „Кербер" ЦД бокс сетом „Сабрана дела" који садржи свих шест објављених албума, уз седми бонус ЦД са новом песмом „Свети Никола" најављује велики концертни повратак.

Издање ПГП РТС-а „Сабрана дела Кербера",  садрже песме са свих шест албума које је та група објавила на винилу: „Небо је мало за све" (1983), „Ратне игре" (1984), „Сеобе" (1986), „Људи и богови" (1988), „Пета страна света" (1990) и „Запис" (1995).

Прича о групи „Кербер" траје већ више од две деценије. На врата југословенске рок сцене група је ушла 1983. године победом на чувеном Омладинском фестивалу у Суботици, где су пре њих афирмисали бендови попут „Идола", „Филма" и других.

Група је добила назив по митском троглавом псу, чувару улаза Хада. Према речима чланова бенда, није случајно да су „тројну осовину" групе чинили Горан Шепа Гале (вокал), Томислав Николић Томица (гитара) и Бранислав Божиновић Бане (клавијатуре).

Публика је слушала њихове песме на неколико стотина хиљада продатих плоча и певала са њима на више од стотину концерата.

Аутор већине текстова песама групе „Кербер" био је Дуле Арсенијевић.

Последњих година неки чланови групе присутни су на клупској сцени, али је „Кербер" студијски прилично неактиван већ дуго.

Према стиховима једне од њихових песама, „јасни трагови" „Кербера" објављивањем вишеструког ЦД сета биће још јаснији кроз ретроспективу која уједно представља и увертиру у њихово следеће поглавље.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво