Испраћај Сање Илића и „Балканике“ за Португалију

У присуству великог броја новинара, у Галерији РТС-а организован је испраћај за Сању Илића и „Балканику“, који ће представљати Србију на такмичењу за „Песму Евровизије“ у Португалији.

Уредница Забавног програма РТС-а, Оља Ковачевић, подсетила је да је ово година великог јубилеја – 60 година емитовања програма Радио Београд – и објаснила да Радио-телевизија Србије зна како је то бити у изолацији и да због тога никада неће одустати од учествовања у такмичењу какво је „Песма Евровизије“.

„'Евросонг' је највећи, не само музички, већ и телевизијски шоу-програм на планети и РТС никада неће одустати од такмичења на њему. Све ћемо учинити да пошаљемо најбоље представнике, који ће на такмичењу за 'Песму Евровизије' на најквалитетнији начин представљати Србију и нашу кућу“, истакла је уредница Забавног програма РТС-а.

Ковачевићева је пожелела „Сањи Илићу и Балканици“ да најснажније засијају на такмичењу у Португалији.

Композитор и вођа „Балканике“, Сања Илић, захвалио се на великој подршци, објаснивши да је и он дете РТС-а и да му је посебно драго да ове године одласком на „Евросонг“ може да обележи тај јубилеј.

Према његовим речима, у сарадњи са РТС-ом, у Португалији ће се Србија представити на најбољи начин – врхунским костимима, сјајним наступом, мелодијом и, наравно, најбољим вокалима.

„У тиму који иде у Португалију влада одлична атмосфера и добре вибрације“, навео је Илић.

Тања Илић, ауторка песме, објаснила је да је желела да песма има позитивну поруку и говори о променама и бољем свету.

Иако ће песма на такмичењу бити изведена на српском, Сања Илић је открио да је спремљено више верзија, а онда су му се придружили остали чланови „Балканике“ и извели нову, реге верзију на енглеском језику.

Прошлогодишња представница Србије на „Евросонгу“, Тијана Богићевић, традиционално је предала српску заставу Сањи Илићу и „Балканици“ и пожелела им срећу у Португалији.

Србија ће са песмом Нова деца наступити под редним бројем три, у другом полуфиналу „Евросонга“, 10. маја, у директном преносу на РТС-у.

У првом полуфиналу, које је на програму 8. маја, наступиће 19 земаља, док ће се друге полуфиналне вечери представити још 18 земаља. Ове године, најгледаније музичко такмичење на свету отвориће Азербејџан.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 28. апр 2018, 14:40) - anonymous [нерегистровани]

Eurosong

Slazem se sa prvim komentarom.

(четвртак, 26. апр 2018, 19:14) - Ned [нерегистровани]

komentar

Teško da će se vratiti kao pobednik ali ako zauzme 10.mesto biće dobro.Najbolji je do sada bio Željko Joksimović sa orginalnim pesmama.Mada nije zauzeo 1. nego2. mesto odlično je obavio kompozitorski posao.Pesma "Molitva" nam je donela neke godine 1.mesto

(четвртак, 26. апр 2018, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Puno srece i svi za broj 3 u polufinalu 10.maja 2018

Bravo za urednicu, sto govori da nikada ne treba odustati od ovog takmicenja. Najveca greska je bilo nase odsustvovanje 2014 godine. Nadam se samo da ce RTS poraditi nesto da privuce poznate autore i izvodjace na Beovizije sledecih godina (ako nasi ne zele, onda dozvoliti i strancima da se takmice bilo autoorima , bilo pevacima).
Puno srece nasim predstavnicima 10.maja u II polufinalu , nadam se da ce nasa dijaspora u zemljam koje se takmice u tom polufinalu glasati za nase predstavnike (Crna Gora, Slovenija, Svedska,Australija, Rumunija, Madjarska,Rusija, Holandija, Malta) i treba podsetiti da u nasem polufinalu glasa i Italija, Nemacka i Francuska gde imamo mnogo nasih gradjana.