Mањифико у „Шареници“: Ни моја мајка није веровала да сам ја написао „Пукни зоро“

Гостујући данас у РТС-овој емисији „Шареница“, познати словеначки музичар Мањифико уживо је извео нумеру „Само мало“ и објаснио да је једва и своју мајку убедио да је он написао велики хит „Пукни зоро“.

Мањифико је у „Шареници“ са својим саставом извео песму Само мало, коју је написао за серију и филм Монтевидео, Бог те видео.

„Рад са Драганом Бјелогрлићем је врло једноставан, он ти каже шта да урадиш и ти то урадиш“, објаснио је Роберт Пешут, како је Мањификово право име.

Водитеље је занимало како је настала песма Пукни зоро која је постала велики хит, написана такође за ову серију.

„Бјела ми је тражио да буде ново, а да опет буде старо... Касније су кружиле легенде о томе ко је песму написао, чак се причало да је запис неког старог ратника али није, написао је један Љубљанчанин, то јест ја! Многи у то нису могли да поверују, чак сам и своју мајку једва убедио да сам ја створио Пукни зоро“, нашалио се познати музичар у „Шареници“.

Иначе, песму је посветио деди који је био српски војник на Солунском фронту, у Првом светском рату.

број коментара 25 Пошаљи коментар
(недеља, 07. мар 2021, 16:27) - M.Marica [нерегистровани]

Ljudima

Ama ljudi,ko si odakle si?Zar to ima smisla u današnjem vremenu kada smo svi u istom košu i istoj koži!Ne postoji čista rasa,svi imamo poreklo sa raznih strana.A da li je i bitno?Svi bolujemo od iste bolesti gde god da smo!Nadam se da kada prestane ovo ludilo,nastane sloga među ljudima i da napokon živimo kako dolikuje čoveku!Živeli ljudi,neka vam je svima u zdravlje i veselje!

(четвртак, 04. мар 2021, 17:37) - Miroslav [нерегистровани]

Prouči istoriju naroda kom pripadaš

To o čemu pričaš nema veze sa istorijskim istinom. Upravo je suprotno - zapad je jasno iscrtao granice koristeći pripadnost određenoj religiji kao osnovni argument, bojali su se asimilacije od strane pravoslavnih Slovena. Nismo mi Srbi imali Starčevića i Budaka. Na kraju su dobili Banovinu iako su izgubili rat i iskoristili prvu priliku da stvore marionetsku fašističku državu u kojoj će nas sistematski uništavati i pokrštavati pod patronatom tih istih sila koje su oduvjek kreirale njihovu nacionalnu spoljnu i unutrašnju politiku. Prvi rat je isto tako bio pokušaj sprovođenja te iste politike nad nama, ali su se prevarili, nisu uzeli u obzir ogromno ratno iskustvo naroda i bez presedana jak moral jer su branili svoje ognjište.

(субота, 17. окт 2020, 11:51) - Славица [нерегистровани]

Nije istina

Povsna i neargumentovana izjava.
Pojedinci su skloni blacenju drugih i naravno, uvek je neko drugi kriv. Srbi su dezurni kriivci. A, da vas pitam, sta ste vi ucinili za srbi i nasu zajednicku drzavu, osim sto neprestano i generacijski pokazujete nezadovoljstvo?

(петак, 16. окт 2020, 11:23) - anonymous [нерегистровани]

Poreklo

Živeti negde ne znači zaboraviti ko si. A naravno svako mora da bude evidentiran po mjestu stanovanja i po državi u kojoj živi. I to je sasvim ispravno,ali zloba ne treba među ljudima da postoji zbog vere ili narodnosti.

(среда, 24. јун 2020, 09:29) - Горан [нерегистровани]

Србин или не, питање је сад

Тешко је Србима (или онима који мисле да јесу) то објаснити. Због сулудих ставова Цркве и режима у Кнежевини и Краљевини, Срби су се свели на православце. Одбацили су од себе друговерујеће (католике, муслимане, јевреје...). Тако да је и сама расправа око тога губљење времена. Срби нису никада пружили руку другима из земље Србије и прихватили их, увек су остали Немци, Чеси, Мађари, Румуни/Власи ..... У ствари, и сами не знају шта желе.

(уторак, 23. јун 2020, 16:05) - Tatjana [нерегистровани]

Solunac

Moj deda je bio 1890. Solunac.
Otac 1929. Ja sam 1969.

Prema tome, može

(уторак, 18. феб 2020, 12:40) - Милан [нерегистровани]

Година рођења

Кад је рођен твој деда и када ти је рођен отац?

(субота, 15. феб 2020, 22:04) - Kokan [нерегистровани]

Solunac

U cemu je problem, ja imam 54 godine i moj deda je bio solunac.

(среда, 12. феб 2020, 16:16) - Milan [нерегистровани]

Деда Солунац?

Мислим да његова мајка не може да верује у провидну лаж о деди Солунцу.
Мој деда је рођен 1914. и није био Солунац. Ја имам 63 године. Колико година има Пешут када му је деда „био“ солунски борац? Рекло би се да је највећи мит о песми смислио сâм, а то је мит о деди Солунцу.

(уторак, 11. феб 2020, 12:33) - trt milojkaanonymous [нерегистровани]

zamba-zamba

malo morgen