Светски медији: Овогодишњи „Егзит“ биће већи него икад пре

Након што је недавно освојио нову титулу Најбољег европског великог фестивала, „Егзит“ поново привлачи пажњу светских медија који хвале његов овогодишњи програм и истичу Петроварадинску тврђаву као најграндиознију локацију међу свим европским фестивалима и као обавезну дестинацију за фестивалско летовање.

Светски медији: Овогодишњи „Егзит“ биће већи него икад пре Светски медији: Овогодишњи „Егзит“ биће већи него икад пре

Британски Мирор је тако недавно уврстио Егзит међу најбоље фестивале, након чега је објавио и опширан чланак посвећен том фестивалу, који је насловио са Прве најаве силовитог програма фестивала Егзит продрмаће српску тврђаву овог лета, и то иако већина такозваних хедлајнера још није позната.

На прагу свог осамнаестог издања, „Егзит“ је описан у популарном Мирору као један од најразноликијих фестивала, а у текст је убачен и есенцијални водич кроз Нови Сад, те посебне речи хвале за Денс арену на том фестивалу.

И други престижни британски лист Гардијан има опширан текст о врхунским проводима у 2018. години, те, иако је јул традиционално најкрцатији музичким догађајима, управо је „Егзит“ издвојен као обавезна тачка у глобалном календару.

Утицајни немачки Билд сматра „Егзит“ идеалном локацијом за летњи одмор и додаје да би посетиоци требало да обиђу Нови Сад, због освојене титуле Европске престонице културе за 2021. годину, чију су кандидатуру у име града управо водили челни људи „Егзит фондације“, наводи се у саопштењу „Егзит тима“.

Додаје се да је популарни ирски портал Buzz сврстао новосадски фестивал међу фестивале који се овог лета морају посетити, а локацију описао као „најграндиознију“ од свих европских музичких догађаја, набрајајући разноликост жанрова и бројност фестивалских зона, а текст закључује: „Ако не можете да пронађете нешто за себе, превише сте ситничави“.

И ваневропски медији су ставили „Егзит“ на фестивалску мапу света, а доказ за то је текст на једној од најпосећенијих новозеланђанских интернет страница Stuff, у коме се посета фестивалу у Србија предлаже у оквиру препорука за 10 путних трендова у 2018. години.

Travel Magazine саставио је своју листу од осам фестивала које треба посетити ове године уместо чувеног „Гластонберија“, а у најужем избору нашла су се три фестивала „Егзитове“ фамилије, односно „Си стар“ у Умагу и „Си денс“ у Будви уз, наравно, „Егзит“ у Новом Саду.

Фестивал „Егзит“, ове године, биће одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и представиће неке од најбољих светских, регионалних и домаћих музичких звезда као што су Мигос, Зиги Марли, Фивер Реј, Алис Мертон, Нина Кравиц, Ричи Хотин, Адам Беyер, Ида Енгберг, Масео Плекс, Соломун и бројни други.

Улазнице се продају по цени од 6.490 динара за комплет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво