Пола века „Мотауна"

Дискографска кућа „Мотаун" обележиће јубилеј, пола века постојања, концертом у Детроиту, где ће наступати Арета Френклин, Стиви Вондер и група „Темптејшенс".

Певачи Арета Френклин и Стиви Вондер су међу музичарима који ће наступити на гала концерту, организованом поводом 50 година постојања дискографске куће „Мотаун".

На свечаности, 21. новембра у Детроиту, биће одата почаст Мајклу Џексону и звезди групе „Фор Топс" Ливију Стабсу, који су умрли ове године, објавио је Би-Би-Си њуз.

На концерту ће учествовати и Отис Вилијамс и „Темптејшенс", док ће музичарима који су снимали за „Мотаун" - међу којима је и Смоки Робинсон - бити одата посебна почаст.

Дискографска кућа „Мотаун" лансирала је каријере многих успешних музичара, као што су Мајкл Џексон и Дајана Рос, а њен оснивач Бери Гордон Јуниор био је први Афроамериканац на челу неке издавачке куће.

Приход од продаје улазница за концерт намењен је Историјском музеју куће „Мотаун", смештеном у првом седишту компаније у Детроиту, по чијем је надимку фирма и добила име (спајањем речи „мотор" и „град" - Детроит је центар америчке аутоиндустрије).

број коментара 0 Пошаљи коментар