Завршен најпосећенији „Егзит“ до сада

Великом журком на Главној бини у режији Хардвела, једног од најбољих ди-џејева на свету, концертом „Ортодокс Келтса“ на бини „Адико фјужн“ и наступом легендарне Нине Кравиц у Денс арени, завршен је овогодишњи фестивал „Егзит“ који је са више од 215.000 посетилаца најпосећенији откад постоји.

Завршен најпосећенији „Егзит“ до сада Завршен најпосећенији „Егзит“ до сада

Организатори једног од најбољих музичких фестивала у Европи могу бити више него задовољни јер поред рекордне посете са пуним правом могу рећи да је 18. издање „Eгзита“ било и, када се погледа листа учесника, најквалитетније до сада јер је свако од пет вечери обиловало наступима највећих светских, регионалних и домаћих звезда.

Ове године по први пут је примењен концепт „нултог дана“ резервисаног за наступ светских мега звезда што „Килерси“ заиста и јесу и показало се да је тај концепт на добар начин прихваћен од стране публике па је извесно да ће у будуће уместо четири „Егзит“ редовно трајати пет дана.

Последње вече овогодишњег „Егзита“ обележио је Раг'н'Боун Мен фантастичним наступом на највећој фестивалској бини, али и Ројшин Марфи која је подсетила на свој први наступ на Петроварадинској тврђави када је као певачица групе „Молоко“ 2003. године одржала један од чувенијих концерата на овом фестивалу.

Шлаг на торту петодневног музичког догађаја на Петроварадинској тврђави ставио је Хардвел, један од три најбоља ди-џеја на планети, који је својеручно потписао завршну журку на Главној бини, којом је настављена пракса установљена прошле године када је крај „Егзита“ „одсвирао“ легендарни Давид Гета.

Љубитељи домаћег звука последњи дан памтиће по одличном програму на бини „Адико фјужн“ који су отвориле „Шкртице“, а након њих легендарни Масимо Савић је показао зашто је још увек једна од највећих звезда на овим просторима.

Завесу на тој популарној бини спустили су „Ортодокс Келти“, који су били главни разлог што је велики број обожавалаца на Тврђави дочекао прве зраке Сунца.

По традицији Денс арена увек ради „прековремено“ и место је које егзиташи последње напуштају, по правилу у позним јутарњим сатима. Тако је било и овог пута, а званичан крај овогодишњег фестивала, управо у Денс арени арени означила је легендарна Нина Кравиц.

„Егзит“ караван, који ове године слави 50 година од чувеног Лета љубави, након крстарења од Умага и фестивала „Си стар“, преко Темишвара, односно фестивала „Револушн“ и Новог Сада, сели се у Црну Гору, тачније у Будву где ће од 13. до 15. јула бити одржан четврти по реду „Си денс“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара