„Рејдиохед“ објављује реиздање албума "OK Computer"

Легендарни британски рок састав „Рејдиохед“ објавиће 23. јуна реиздање сада већ култног албума "OK Computer" за издавачку кућу „Икс-Ел рикордингс“.

Поводом 20 година од објављивања тог албума, чланови групе „Рејдиохед“ су припремили издање Oknotok, које ће садржати оригинални албум OK Computer са 12 песама, осам песама са стране Б, као и три до сада необјављене песме: I Promise, Lift и Man of War.

Tе три песме су снимљене у време настајања албума, али до сада никада нису објављиване. Материјал ће комплетно бити ремастеризован са оригиналних аналогних трака. 

Албум ће бити објављен као дигитално издање, двоструко и троструко ЦД издање, троструко 180-грамско ЛП издање са 23 песме и као Oknotok boxed edition које ће садржати и 104 стране бележака Томa Jорка.

Сада већ легендарни албум OK Computer објављен је 1997. године, а продуцирао га је Нajџел Годрих. На албуму се налазе синглови и хитови као што су Paranoid Android, Karma Police, Lucky и No Suprises.

OK Computer критика сматра најбољим албумом бенда „Рејдиохед“. Управо то издање бенда је номиновано за Греми албум године.

Почетком 2015. године је „Нешенел рикординг реџистри“ (The National Recording Registry) изабрао OK Computer као издање које се чува у Конгресној библиотеци као дело од „културног, историјског и естетског значаја“.

број коментара 0 Пошаљи коментар