Нова песма и спот Џонија Ранковића

Новом песмом и спотом "Harley, Les Paul & r'n'roll", најмлађи рокер у региону Никола Џони Ранковић наставља свој пут и храбро корача ка испуњењу својих снова, опирући се флоскули да је рокенрол мртав.

У томе му је овог пута врло симболично, али на неки начин и очекивано, са великим симпатијама помогао Жика Јелић из „Ју групе“.

Тако је у песми, чији је Ранковић комплетан аутор (музика, текст, аранжман), дошло до занимљивог сусрета најмлађег и најстаријег активног рокера, кроз снажну, али поетичну химну о некима од симбола рокенрола: „Харли Дејвидсону“ и Лесу Полу.

Жика Јелић и његов лапстил, Џони и његово упечатљиво гитарско умеће, са гласом који је све чвршћи и формиранији, уз пратњу бенда „Чурлијанс“ (The Churlians), причају емотивну али уједно и жестоку причу о музици као гориву живота, а све то је врло аутентично осликано у трећем званичном споту.

На снимању те брзе песме са снажним солом, радио је одличан тим музичара. Препознатљивом ауторском и гитарском печату Џонија Ранковића душу, али и дозу жестине, додали су Жика Јелић на лапстилу, Павле Петровић из „Чурлијанса“ свирајући бас, бубњар Милан Јејина Јеки, а пратеће вокале отпевали су Ксенија Куљача, Срба Радивојевић и Војислав Аралица, који је и продуцент.

Пред великим бројем колега музичара, новинара, пријатеља и фанова најмлађег рок аутора на овим просторима, спот је уз одличан живи наступ премијерно приказан јуче у бару „Вурст плац“.

Након првог извођења новог хита Harley, Les Paul & r'n'roll, Ранковић и „Чурлијанси“ су одсвирали песму „Ју групе“ Ево стојим ту, а чланови „Ју групе“ одговорили су Џонијевом песмом Није до лове.

Публика је са великим одушевљењем испратила и поздравила занимљиву причу спота у којој Џони симболично, својом харизмом, талентом и упорношћу наставља пут, којим већ више од 40 година са својим саборцима из „Ју групе“ без компромиса иде Жика Јелић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво