Читај ми!

Џибони уз Влаткову чаролију у Нишу

Легендарни гитариста Влатко Стефановски биће специјални гост Џибонију на његовом концерту 30. октобра у хали „Чаир“ у Нишу.

„Влатко је мени као брат и страшно ми је драго што ће бити гост на мом првом концерту у каријери у Нишу. Биће супер, јер Влатко не свира да те задиви интелектуално. Он свира анимално, исконски. Онако како треба“, каже Џибони.

Некадашњи фронтмен култног македонског бенда „Леб и сол“ Влатко Стефановски често сарађује са Џибонијем, између осталог на албумима Јуди, Звири и Бештимје и Миракул, и на бројним концертима. Успешну соло каријеру Стефановски је наставио прошлогодишњим албумом Сеир.

„Кад радимо у студију Стефановски ме пита о чему је песма, пошто баш не разуме све речи далматинског сленга. Код му објасним, он онда узме неку другу гитару и да неки други звук. Влатко слуша и зато може доћи до чаролије. Моја гитара, која није гитара већ весло, за пет минута у његовим рукама зазвучи као да је најскупља на свету. Јер у Влатку је музика, није у врату на гитари“, објашњава Џибони.

Улазница за Џибонијев концерт 30. октобра у хали „Чаир“, који организује промотерска кућа „Лонг плеј“, кошта 900 динара преко мреже „Евентим", као и на продајном пулту у Обреновићевој улици и мењачници „Пирана“ у Нишу.

Музичар из Сплита, познат по особеном споју рока, савременог попа и далматинског звука, као у песмама Опрости, Жеђам, Либар или Темпера, за нишки концерт најављује репертоар најбољих песама.

„Највећа звезда на мом концерту је песма. А у Нишу ће бити све најбоље песме које су људима највише значиле кроз све ове године. Моје песме су отворено писмо људима који долазе на моје концерте, људима до којих ја желим доћи. Позив мојој сорти људи“, каже Златан Стипишић-Џибони.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво