„Зи-Зи Топ“ у октобру у Арени

Након прекида заједничке турнеје са групом „Аеросмит", чувени тексашки бенд „Зи-Зи Топ" најавио је самосталну, и наступ у Београдској арени. Коначно!

Славни хард рок и блуз трио из Тексаса „Зи-Зи Топ" наступиће 18. октобра у Београдској арени - две године након отказивања концерта на истом месту.

Како је данас саопштила Арена, група ће доћи у Београд у склопу своје јесење турнеје под називом „ZZ Top Double Down Live", и то ће јој бити прво гостовање у Србији.

Група „Зи-Зи Топ", која би ове године требало да објави 15. студијски албум, пре недељу дана је објавила да креће на самосталну турнеју, након прекида заједничке турнеје са америчком групом "Аеросмит", чији се певач Стивен Тајлер повредио приликом пада са бине.

Концерт у Београду заједнички организују Београдска арена и „Авалон продукција", а наредних дана ће бити објављени детаљи у вези са улазницама.

Биографија бенда

Тешки тексашки трио „Зи-Зи Топ" настао је крајем 60-их година. Каријеру хард рок бенда са блуз и буги основом стварао је постепено, а средином 70-их се прославио албумима „Tres Hombres" и „Fandango", као и хитовима „La Grange" (1973) и „Tush" (1975).

У следећој деценији свом музичком стваралаштву додали су синтисајзере и снимили бестселер албуме „Eliminator" (1983) и „Afterburner" (1985), са огромним хитовима „Gimme All Your Lovin", „Sharp Dressed Man", „Legs", „Sleeping Bag" и „Rough Boy", који су праћени серијалом видео спотова са стилизованим аутомобилима и женским хероинама.

Ти спотови постали су један од симбола музичке телевизије МТВ, а и учврстили су иконографски изглед чланова групе - двојица са дугим брадама, односно гитариста Били Гибонс и басиста Дасти Хил, а као трећи, бубњар без браде Френк Бирд, али који се управо тако презива - „Брада" (Beard).

Током 1990-их и касније, концертна популарност „Зи-Зи Топ" остала је на завидном нивоу, иако је последњи добро продавани албум ове групе, "Antenna", изашао још 1994. године.

Музика ове групе коришћена је у неколико филмова, а култни статус стекле су композиције „Doubleback" и „She's Just Killing Me" које су написане за филмове „Повратак у будућност 3" (1990) односно „Од сумрака до свитања" (1996).

„Зи-Зи Топ" су једна од малобројних светских група која више од 35 година свира у истом саставу, а марта 2004. године бенд је постао и члан „Рокенрол куће славних".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво