Читај ми!

Најлуђа ноћ на трговима у Србији

Здравко Чолић, „Дивље јагоде“, „Бајага и инструктори“, „Ван Гог“, „Ортодокс келтс“, „Галија“, „Плави оркестар“ и многи други побринуће се да новогодишња ноћ на српским трговима буде дочекана на најлепши и највеселији могући начин. У већини градова најављени ватромет, кувано вино и ракија.

Грађани Србије који су се одлучили да овогодишњу најлуђу ноћ проведу на неком од градских тргова, имаће прилику да традиционално уживају у богатом музичком програму, ракији, куваном вину и, наравно, ватромету.

У Београду, 2012. година биће дочекана уз ватромет и концерт на платоу испред Дома Народне скупштине Србије, где ће наступити „Галија", „Плави оркестар", „Ван Гог" и Сергеј Ћетковић.

За новогодишњи програм, под слоганом „Београд, град отвореног срца", из градске касе и од спонзора издвојено је 20 милиона динара, што је четири милиона мање него прошле године.

У Новом Саду, другом по величини граду у Србији, на Тргу слободе, 31. децембра увече многобројне Новосађане и њихове госте забављаће Звонко Богдан, „Бајага и инструктори", Ана Перишић и "Perpetuum mobile", као и ди-џеј Фанатик.

За традиционалну прославу дочека 2012. године, од првобитно буџетом планираних 20 милиона динара, издвојено је 17 милиона чиме је, према речима челника града, „остварена знатна уштеда, а од тог износа милион динара биће опредељено у хуманитарне сврхе".

Нишлије ће Нову 2012. годину дочекати на градском тргу са групом „Неверне бебе" и бендом „Фрајле", који је летос наступао на нишком „Медијана фесту".

У Крагујевцу ће дочек 2012. године бити организован на Ђачком тргу испред Прве крагујевачке гимназије. Дочек ће пратити и ватромет у поноћ, а на концерту од 22 сата па до један сат после поноћи наступиће рок групе - „Освајачи трибјут бенд", "Forever Storm", "Darkshines" и "L.U.R".

Као и ранијих година, представници градске управе посетиће запослене у предузећима који ће дежурати у најлуђој ноћи и по традицији уручити чек прворођеној беби у крагујевачком породилишту.

Музички програм на градском тргу у Суботици почеће у 22.30, од када ће све присутне до поноћи забављати суботичка група „Екс Ју бенд", а након тога тамбурашки оркестар „Равница". Тачно у поноћ Суботичани ће моћи да уживају у ватромету.

У Новом Пазару, на централном градском тргу наступиће Жељко Јоксимовић, а програм ће водити забављач Иван Ивановић.

Нова 2012. година ће у центру Зрењанина бити дочекана уз ватромет и наступ Васила Хаџиманова и његове гошће Бојане Стаменов, Џимија Барке и „Зо-Зо клуб бенда".

Бор ужурбано добија нови изглед пред новогодишњу ноћ, а у том граду наступиће Здравко Чолић, за чији наступ влада велико интересовање не само у том већ и у околним градовима. На прелазу из старе у нову годину биће организован и новогодишњи ватромет.

Краљевчани, који се определе да Нову годину дочекају на централном градском тргу, у 2012. годину ће ући уз музику рок састава „Дивље јагоде".

Програм на Тргу српских ратника почиње у 21 час наступом групе „Гудвил" из Краљева, док ће „Дивље јагоде" наступити у 22.30. Из градске управе најављују да ће улазак у нову годину обележити и богат ватромет.

Чачани, првенствено млађи и они који се тако осећају, нову годину ће дочекати на централном градском тргу испред Дома културе, уз концерт београдских рок музичара. Пред поноћ ће наступити састави "Оrthodox Celts" и „С.А.Р.С", за чији ангажман је градска управа издвојила 1,5 милиона динара. Предвиђен је и ватромет.

Крушевљани ће новогодишњу ноћ на главном градском Тргу дочекати уз домаћи бенд „ЗАА", а наступиће и три рок групе, „Збуњени седатив", "Still graved" и „Да Винчи", а за ову намену из градског буџета издвојено је 500.000 динара.

У Јагодини, од 22.45, на централном тргу, наступају „Звезде Гранда" Бојана Шаровић и Јован Стефановић.

За најлуђу ноћ у Ћуприји на главном тргу наступају „Парк", „Квар" и "How Can I Regret", док ће грађане Параћина у новогодишњој ноћи забављати њихов суграђанин, реп музичар Марчело.

На Златибору више нема места за дочек нове године у најскупљим хотелима, где су се цене тродневних новогодишњих аранжмана по особи кретале од 27.830 динара у хотелу „Палисад" и до 100.000 у апартманском смештају хотела "Мона", саопштио је директор Туристичке организације „Златибор" Дарко Ђуровић.

Попуњеност капацитета је скоро 100 одсто, каже Ђуровић, а слободних места има још у приватном смештају и малом броју хотела.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара