„Неке друге приче“ у Београду

Омнибус „Неке друге приче“, састављен од пет прича младих редитељки са екс-Ју простора, у среду ће бити премијерно приказан у Београду. Филм говори о стварању новог живота и одсликава стање у пет држава региона.

Заједнички пројекат пет режисерки са простора бивше Југославије, омнибус „Неке друге приче" имаће биоскопску премијеру у Србији 20. октобра у београдском „Колосеју", саопштили су продуценти.

„Занимало ме је питање да ли је злочин увек последица неког претходног злочина и да ли је клупко могуће некако прекинути... Добили смо пет прича које личе на земље из којих долазе", рекла је режисерка и сценаристкиња српске приче Ана Мариа Роси на конференцији за новинаре.

Поред Росијеве, режију и сценарио потписују Хана Слак из Словеније, Ивона Јука из Хрватске, Инес Тановић из Босне и Херцеговине, док је Марија Џиџева из Македоније само режирала, а сценариста је био Ђорче Ставревски.

Осим Слакове, све режисерке су дебитанткиње.

У свим причама главни ликови су жене, а тема која их повезује трудноћа и рађање, уствари одражавају стање и ситуацију у тим земљама данас.

Како је речено, „Неке друге приче" одражавају сензибилитет нове генерације, њихове дилеме, сумње, наде, однос према актуелним проблемима са којима се млади људи данас суочавају у својим срединама.

Српски део омнибуса говори о трудници која после покушаја самоубиства у болници среће чудног човека, а играју Сергеј Трифуновић, Наташа Нинковић, Гордан Кичић и Светлана Бојковић.

У хрватском делу жена је у дилеми док очекује близанце, у БиХ причи девојка крије од момка да је у другом стању, македонска прича говори о наркоманки којој желе да одузму бебу, а у словеначкој часна сестра остаје у другом стању.

У филму играју још и Луција Шербеџија, Нера Стипичевић, Горан Богдан, Нина Виолић, Феђа Штукан, Ива Зенделска и други.

„Задовољан сам што је филм завршен, што је препознат квалитет, што је одабран за 14 фестивала. Надам се да ће бити гледан и у биоскопима, а назнаку да би се то могло догодити је то што га је публика сјајно примила на „Сарајево филм фестивалу'", рекао је аутор пројекта и извршни продуцент Ненад Дукић.

Филм „Неке друге приче" премијерно је приказан летос на „Синема ситију" у Новом Саду, а затим и на фестивалу у Таормини, као и на још 11 међународних, регионалних и националних фестивала у Монтреалу, Пули, Мотовуну, Палићу, Херцег Новом...

Главни продуцент, београдски "SEE film pro" најавио је да ће "Неке друге приче" у наредна три месеца бити приказан на још осам међународних фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара