Повратак Фредија Кругера

Римејк култног хорора „Страва у улици Брестова“ у биоскопе у Србији стиже 13. маја. Нова екранизација приче о злогласном убици из кошмара Фредију Кругеру првенац је режисера Семјуела Бејера, најпознатијег по споту за песму “Smells Like Teen Spirit“ групе „Нирвана“.

Нова верзија чувеног хорора „Страва у улици Брестова", чија се светска премијера очекује 30. априла, почеће да се приказује у српским биоскопима од 13. маја, саопштила је домаћа дистрибутерска кућа „Так".

Оригиналну причу о дешавањима у улици Брестова из 1984. године, која спада међу најутицајније хорор филмове свих времена, написао је и режирао Вес Крејвен, док је римејк из 2010. године режирао Семјуел Бејер.

Крејвенова „Страва у улици Брестова" лансирала је хорор икону Фредија Кругера, масовног убицу са сечивима на прстима који прелази из света снова у реалност да би убијао тинејџере.

Њега је у том филму и наредних седам наставака тумачио Роберт Енглунд, а у Бејеровом римејку га игра Џеки Ерл Хејли (из филмова "Watchmen" и "Little Children").

Осим што је лансирао Енглундову каријеру, Крејвенов култни филм послужио је као одскочна даска за Џонија Депа, којем је улога тинејџера Глена Ланца, момка главне јунакиње Ненси Томпсон, била глумачки деби.

Улогу Ненси Томпсон, која се против Кругера изборила тако што није себи дозвољавала да заспи, у оригиналу је тумачила Хедер Легенкамп, а у римејку је игра Руни Мара.

Режисер римејка Семјуел Бејер досадашњу каријеру је градио у свету видео спотова и реклама.

Први Бејеров спот био је за песму "Smells Like Teen Spirit" (1991), генерацијску химну групе „Нирвана", а „Страва у улици Брестова" му је први дугометражни играни филм.

Аутор оригинала Вес Крејвен, који је протестовао због тога што није консултован за римејк, снимио је неколико утицајних филмова страве и ужаса: „Задња кућа лево" (1972), „Брда имају очи" (1977), „Змија и дуга" (1987), као и трилогију „Врисак" (1996, 1997, 2000).

„Страва у улици Брестова" сматра се његовим најзначајнијим остварењем.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 27. апр 2011, 16:53) - dzon [нерегистровани]

rfgr

the horror film I like best horror films especially with Freddy Krueger

(понедељак, 12. апр 2010, 19:16) - ana [нерегистровани]

super

obozavam filmove o frediju krugeru i jedva cekam da vidim ovo

(петак, 09. апр 2010, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

elm street

one two
Freddy comes for you
three four
better close your door
five six
put a cross in fist
seven eight
you are sleep he is awake
nine ten
never sleep again
najbolji horor svih vremena
samo Robert Englund je jedan jedini....

(петак, 09. апр 2010, 11:24) - Aggro [нерегистровани]

maaa

Ovaj lik je totalno smešan u odnosu na Michael Myers-a. Imam 20 godina i ta njegova bela faca me i dalje progoni u snovima. Uprkos svoj Freddy-jevoj brutalnosti, film je isuviše softcore!

(петак, 09. апр 2010, 11:03) - anonymous [нерегистровани]

nezemanjiv!

Bez Englunda u Fredijevoj ulozi to naprosto neće biti to!
Shvatam da je čovek već u godinama i da ne bi mogao da sada glumi "noćnu moru za tinejdžere" ali ipak Robert Englund je bio i ostao jedini i pravi Fredi Kruger!

(петак, 09. апр 2010, 08:58) - mar3 [нерегистровани]

Cool!

Izgleda super! Moram da vidim ovaj film!!!! And don't forget, if you are dreaming - watch out! ;)