Повратак Фредија Кругера

Римејк култног хорора „Страва у улици Брестова“ у биоскопе у Србији стиже 13. маја. Нова екранизација приче о злогласном убици из кошмара Фредију Кругеру првенац је режисера Семјуела Бејера, најпознатијег по споту за песму “Smells Like Teen Spirit“ групе „Нирвана“.

Нова верзија чувеног хорора „Страва у улици Брестова", чија се светска премијера очекује 30. априла, почеће да се приказује у српским биоскопима од 13. маја, саопштила је домаћа дистрибутерска кућа „Так".

Оригиналну причу о дешавањима у улици Брестова из 1984. године, која спада међу најутицајније хорор филмове свих времена, написао је и режирао Вес Крејвен, док је римејк из 2010. године режирао Семјуел Бејер.

Крејвенова „Страва у улици Брестова" лансирала је хорор икону Фредија Кругера, масовног убицу са сечивима на прстима који прелази из света снова у реалност да би убијао тинејџере.

Њега је у том филму и наредних седам наставака тумачио Роберт Енглунд, а у Бејеровом римејку га игра Џеки Ерл Хејли (из филмова "Watchmen" и "Little Children").

Осим што је лансирао Енглундову каријеру, Крејвенов култни филм послужио је као одскочна даска за Џонија Депа, којем је улога тинејџера Глена Ланца, момка главне јунакиње Ненси Томпсон, била глумачки деби.

Улогу Ненси Томпсон, која се против Кругера изборила тако што није себи дозвољавала да заспи, у оригиналу је тумачила Хедер Легенкамп, а у римејку је игра Руни Мара.

Режисер римејка Семјуел Бејер досадашњу каријеру је градио у свету видео спотова и реклама.

Први Бејеров спот био је за песму "Smells Like Teen Spirit" (1991), генерацијску химну групе „Нирвана", а „Страва у улици Брестова" му је први дугометражни играни филм.

Аутор оригинала Вес Крејвен, који је протестовао због тога што није консултован за римејк, снимио је неколико утицајних филмова страве и ужаса: „Задња кућа лево" (1972), „Брда имају очи" (1977), „Змија и дуга" (1987), као и трилогију „Врисак" (1996, 1997, 2000).

„Страва у улици Брестова" сматра се његовим најзначајнијим остварењем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво