Читај ми!

Гијом Кане о новом „Астериксу и Обеликсу" за РТС: Ибрахимовић је савршен за улогу гладијатора

Најновији наставак о легендарним галским јунацима Астериксу и Обеликсу, стиже у српске биоскопе. Редитељску и улогу Астерикса, преузела је једна од највећих звезда француског филма - Гијом Кане. Екскузивно је говорио за РТС.

Дом Астерикса и Обеликса, мало галско село које једино одолева Римској окупацији 50. година пре Нове ере, симбол је пркоса више од шест деценија. 

Карикатурално-хумористичко ремек-дело, утемељивача Ренеа Госинија и Албера Удерза, неисцрпно надахњује филмске ствараоце.

Универзалне поруке приврежности вредностима слободе, храбрости и непокорности према јачем, промовише и пети филм из популарне франшизе.

С обзиром на то да Средње краљевство није засновано ни на једној објављеној причи из серије стрипова о Астериксу и Обеликсу, шта је био највећи изазов током снимања филма?

-Најтеже је било бити другачији у односу на досадашње филмове. Желео сам да Астерикса и Обеликса више поставим у средиште приче, што до сада није био случај - увек је било много других ликова који су били важнији. Изазов је био направити авантуристички епски филм са великим биткама и акционим сценама, наравно уз подршку квалитетних специјалних ефеката.

Глумите храброг галског јунака, овога пута уз Жила Лелуша као партнера. Да ли сте покушали да уткате нешто ново у лик Астерикса?

-Мислим да јесам. Астерикс у стриповима не сумња у себе и не преиспитује се. Врло је исправан и корача напред. Сматрао сам да је забавно и смешно да овога пута буде мало слабији него у стриповима, јер многи мушкарци данас више изражавају своја осећања.

Фудбалска звезда Златан Ибрахимовић дебитује као глумац. Како сте га одабрали за улогу амбициозног римског војсковође духовитог имена Антивирус?

-Хтео сам борца, гладијатора. Мислим да је савршен за ту улогу, што се и види у сцени када улази у арену. Изгледа као гладијатор.

На раскрсници сусретања цивилизација, најновија авантура нераздвојних Гала и галерије урнебесних ликова, једна од најскупљих у историји филмског серијала о Астериксу и Обеликсу - доноси добру забаву уз кокице, бритак хумор и сатиру на актуелне теме.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво