Читај ми!

Ивана Вуковић: Интуиција Соњу Кљун чини посебном детективком

Криминалистичка серија „Кљун“ од 12. јануара, радним данима, емитоваће се на Првом програму РТС-а. Главна јунакиња је амбициозна детективка Соња Кљун, коју игра глумица Ивана Вуковић.

Све је почело годину дана пре почетка снимања серије када су бирани глумци за постојећи сценарио према којем је главни лик био мушкарац – детектив, прича Ивана Вуковић која је тада покушавала да добије улогу његове жене, џез певачице.

„Прошло је доста времена и само су ми јавили да поново дођем на кастинг, али за главну улогу“, присећа се глумица.

Према њеним речима, то је било велико изненађење јер се веома ретко у толикој мери промени сценарио.

Такође, друга глумица која не живи у Србији добила је улогу Соње Кљун, али је због почетка пандемије било немогуће да она дође на снимање због чега је поновљен кастинг и Ивана је добила ролу детективке.

Кљун је представљен на фестивалу у Сарајеву, а одлично је прихваћен и на Канском фестивалу.

„Не доживљавам да оно што ја радим овде да је нешто чега би требало да се бојим ван Србије. Мени је због језичке баријере занимљиво како они доживљавају. Нико није очекивао да ће да се догоди награда публике“, објашњава Ивана.

Говорећи о лику Соње Кљун, глумица истиче да је она види као преозбиљну: „Мени је она била интересантна јер се нисам бавила само њеним послом – инспекторком за крвне деликте, код ње је најаутентичније интуиција и предвиђајући снови, због чега има специфичан приступ послу“.

Дрена Мршић, девојчица која тумачи улогу Соњине 10-годишње ћерке, како наводи Ивана, има свест која није само дечија.

„Нисам се бавила њом као дететом већ сам од ње и учила. Дрена је паметна, занимљива, духовита“, открива Ивана.

Криминалистичка серија Кљун емитоваће се од 12. јануара, радним данима, на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи