Читај ми!

„Шокира и крши устаљене кодове" - почасни Цезар редитељу Дејвиду Финчеру

Из Академије Цезар је саопштено да је амерички редитељ Дејвид Финчер добитник почасне награде Цезар, која ће му бити уручена на свечаности доделе најзначајних француских филмских награда 28. фебруара у Паризу.

У образложењу Академије се наводи да је „Финчер визионар и један од ретких филмских стваралаца, чија је читава филмографија постала култна током година... Његови филмови су хипнотички, интелектуални, и утицали су на толико уметника".

„Шокирао нас је остварењем Седам, држао на ивици са Игром и поново ударио Борилачким клубом. Са Зодијаком, Друштвеном мрежом, Ишчезлом или Манком, он крши устаљене кодове и добија одушевљене критике на међународном нивоу", наводи се у саопштењу.

Почасно признање Цезар, за достигнућа у филмској ументости добили су, између осталих, Kејт Бланчет, Пенелопе Kруз, Роберт Редфорд и Џорџ Kлуни.

Финчер се иначе, недавно удружио са Нетфликсом у раду на серији Voir, новом документарном визуелном есеју који слави биоскоп. Такође режира Нетфликсов филм Убица.

Сви номиновани за 48. награду Цезар биће објављени 25. јануара.

Академијом Цезар сада председавају Вероник Кајла, из бивше француско-немачке мреже Арте, и француски продуцент Патрик Собелман који је наследио Ерика Толедана, филмског редитеља.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се