Читај ми!

Корсет Кејт и арогантни Дикаприо, култни филмски пар умало није потонуо и пре „Титаника“

У част 25-годишњице „Титаника“, редитељ Џејмс Камерон открио је неке изненађујуће детаље о блокбастеру, попут тога да је мало фалило да не ангажује Кејт Винслет и Леонарда Дикаприја за култни филмски пар Џек и Роуз.

У интервјуу за Џи-Кју, Камерон је рекао да је размишљајући о глумцима за улоге љубавника на броду осуђеном на пропаст испрва разматрао Гвинет Палтроу за Роуз и да му се није допала идеја када му је први пут Кејт Винслет предложена.

„Нисам прво видео Кејт у тој улози. Појавила се у неколио историјских драма до тада и почела је да добија репутацију Корсет Кејт“, испричао је Камерон. Пре Титаника, њене највеће улоге заиста су све биле у историјским драмама – Разум и осећајност, Џуд и Хамлет.

Прослављени редитељ плашио се да ће њено ангажовање бити протумачено као „најлењи кастинг на свету“, али су га на крају убедили да јој да шансу. Наравно, била је фантастична, додао је Камерон.

Са Дикапријом је било нешто компликованије.

Након почетног „хистеричног“ састанка са младим срцеломцем, током ког су све жене у продукцији некако завршиле у конференцијској сали заједно са њим и Камероном, Дикаприо је позван да уради пробну сцену са Кејт, која је тада већ била ангажована.

Међутим, био је изненађен када је сазнао да ће морати да чита текст и да сними сцену како би проценили њихову хемију на камери.

„Дошао је мислећи да је нови састанак да упозна Кејт. Сећам се да сам им рекао да треба да прочитају мало текста и да ћу их снимати“, присетио се редитељ.

Онда је Дикаприо, који је до тада већ имао неколико успешних главних улога и номинацију за Оскара за улогу у What's Eating Gilbert Grape, рекао Камерону: „Хоћеш да читам текст? Ја то не радим“, мислећи на то да је стекао статус да не мора више да иде на аудиције за улоге.

На изненађење Дикаприја, амерички редитељ му је, без секунде размишљања, само пружио руку и рекао: „Па, хвала што си дошао.“ Онда му је објаснио величину пројекта и како ће му филм одузети две године живота и да не жели да га „сје*е правећи лошу одлуку у кастингу“.

„Зато ћеш да читаш или нећеш добити улогу“, рекао је Камерон млађаној звезди.

Дикаприо се на крају повиновао и одрадио аудицију, а Камерон се присетио да је одмах постао Џек и да је имао „електричну хемију“ са Винслет.

Титаник се појавио у биоскопима 19. децембра 1997. године и постао један од највећих блокбастера свих времена и освојио 11. Оскара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи