Читај ми!

„Нечиста крв“, „Човек из Шангаја“ и „Мина прелази нивое“ у конкуренцији за награду Срце Европе

На другом међународном телевизијском фестивалу Јавних сервиса „Срце Европе“, који се одржава у периоду од 14. до 17. новембра 2022. године. У главном граду Пољске Варшави, Радио-телевизију Србије представљаће три остварења.

У конкуренцији за главне награде у категорији играних ТВ серија наћи ће се Нечиста крв, снимљена у продукцији играног програма Радио-телевизије Србије у режији Милутина Петровића и Горана Станковића.

Радњу серије је Војислав Нановић, оригинални сценариста, повезао као сублимацију свих романа и приповедака Боре Станковића у једну породичну сагу захватајући период од четрдесет година с краја 19. века. Kроз причу о три генерације једне породице, серија Нечиста крв приповеда сагу о њеном финансијском, моралном и физичком пропадању.

Председник жирија у категорији играних ТВ серија је Марко Новаковић, одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС, а поред њега ће чланови жирија бити представници Јавних сервиса Пољске, Чешке, Грузије, Литваније, Естоније и Украјине.

У конкуренцији за главне награде у категорији документарних ТВ програма наћи ће се прва епизода серијала Камера је присутна – Човек из Шангаја, снимљена у продукцији документарног програма Радио-телевизије Србије у режији Грегора Зупанца, а у категорији програма за децу и младе нашу кућу ће представљати телевизијски серијал Мина прелази нивое, реализован у продукцији Школског програма РТС-а у режији Марка Јефтића.

На гала церемонији која ће се одржати 17. новембра 2022, у директном ТВ преносу на пољском Јавном сервису ТВП, сазнаћемо ко су добитници награда у три горе наведене категорије, као и у категоријама дугометражних ТВ филмова и дигиталних платформи.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи