Читај ми!

Премијера филма „Вера“ – шпијунски трилер о „српској Мата Хари“

Дуго најављиван нови домаћи филм „Вера“ у режији дебитанта Недељка Ковачића, инспирисан узбудљивом истинитом причом о вишеструкој шпијунки из времена Другог светског рата, коначно је пред публиком.

Велики број филмофила, поклоника шпијунске приче, окупио се у биоскопу „Синеплекс Галерија“, као и многобројна продукциона и глумачка екипа филма Вера, која се током настајања овог историјског филма нашла у лавиринту шпијунских игара на Балкану, од Беча до Цариграда.

Како и доликује једној премијери, сви су ту на црвеном тепиху. Јована Стојиљковић и Петар Зекавица су бриљантно оживели Веру Пешић и Карла Крауса, високорангираног немачког обавештајца у Краљевини Југославији са којим је Вера била у пословној, али и емотивној вези.

Вера је била сама, без идеологије, са јединим циљем да преживи у свету југословенских, немачких и британских тајних служби.

Како је било саживети се са интимном психолошком драмом једне жене у мушком свету.

„Ја сам захвална да сам имала прилику да играм један тако захтеван, а посебан лик, с обзиром на то да је Вера Пешић постојала. Било ми је с једне стране и напорно, а са друге стране, некако посебно искуство и баш сам узбуђена што ће публика видети наш филм, што ћемо поделити све ово са њима. И надам се да ће лепо реаговати. Пуно ми је срце кад видим све ове моје блиске људе иза камера“, каже Јована Стојиљковић.

Петар Закавица суштински глуми негативнца и каже да му је драго да је управо он добио ту улогу.

„Мислим да ми је ова улога лепо легла у сваком смислу. Он је једно нужно зло, али је реална личност. Карл Краус, начелник Шесте службе за обавештајне активности Трећег Рајха на Балкану. Не знам да ли је он био добар или лош у неком нашем, савременом гледишту, али свакако, био је пун страсти, заволео је Веру, а много о њему говори и тај податак да је и она заволела њега. Тако да надам се да ће то бити у овом филму оно што држи“, наводи Зекавица.

Осим у најсавеменијој Ајмакс дворани, због великог интересовања филм Вера је премијерно приказан и у другим Синеплексовим дворанама у Галерији, а од сутра ће имати резервисано место на репертоару биоскопа широм Србије.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво