Читај ми!

Џими Кимел каже да му је част - позван да трећи пут води доделу Оскара

Водитељ Џими Кимел биће домаћин 95. доделе Оскара, објавили су продуценти овог програма, враћајући ТВ звезду на своју сцену трећи пут након узастопних наступа 2017. и 2018. године. Додела би требало да буде емитована 12. марта на каналу ABC.

У Кимелу, филмска академија и ABC на којем се и емитује његов шоу Уживо са Џимијем Кимелом - виде вештог комичарског ветерана од поверења, који је доказао да може да се носи са притиском и непредвидљивошћу програма какав је Оскар.

Први пут када је Кимел водио, емисија је имала спектакуларну завршницу када је у последњим тренуцима Ла Ла Ленд грешком проглашен за најбољи филм уместо стварног победника -  Месечине

Овогодишњи продуценти Оскара, Глен Вајс и Рики Киршнер - и сами искусни ветерани ТВ догађаја уживо - рекли су да „знају да ће Кимел бити забаван и спреман на све".

Повратак комичара додели Оскара је први пут од када је овај шоу имао „соло" водитеља откако га је сам Кимел водио 2018.

Бити у улози водитеља доделе Оскара временом је све теже, пошто су и захтеви публике порасли.

Од 2019. до 2021. године, доделе ових нагарада биле су „без соло домаћина". Прошлогодишња емисија имала је три ководитељке: Ејми Шумер, Ванду Сајкс и Реџину Хол.

„Позив да будем домаћин доделе Оскара по трећи пут је или велика част или шала. У сваком случају, захвалан сам Академији што ме је тако брзо питала након што су их сви добри водитељи одбили", рекао је Кимел.

„Џими је савршен домаћин који ће нам помоћи да препознамо невероватне уметнике и филмове. Његова љубав према филмовима, стручности искуство на телевизији у живом програму и способност да се повеже са глобалном публиком створиће незаборавно искуство за милионе гледалаца широм света", сматрају извршни директор Академије Бил Крејмер и председница Академије Џенет Јанг.

Академија, која највећи део свог прихода остварује од доделе Оскара, нада се да ће се опоравити од дебакла овогодишњег шоуа, који је „скренуо са пута" када је Вил Смит ударио Криса Рока на сцени, због шале о глумчевој супрузи, Џејди Пинкет Смит. Мање од сат времена касније, Смит је освојио награду за главног глумца у филму Краљ Ричард.

Након инцидента, који је осрамотио и разбеснео многе чланове Академије, многи су спекулисали да ће Рок, бити позван да поново буде домаћин.

Као повратак на место злочина 

На стенд-ап шоу у Фениксу у августу, комичар је рекао публици да је замољен да буде домаћин доделе Оскара следеће године, али је, како је објаснио, одбио понуду, шалећи се да би повратак у највећу холивудску ноћ био као повратак на место злочина.

Смиту, чији се предстојећи филм Еманципација сматра потенцијалним кандидатом за Оскара, забрањено је присуство свим академским догађајима у наредних 10 година.

Интересовање за доделу награда Оскар у сталном је опадању последњих година упркос бројним напорима академије да промени формулу емисије и учини је занимљивијом.

Последњи пут када је Кимел био домаћин, 2018. године, емисију је гледало 26,5 милиона гледалаца, што је у то време био најнижи ниво у историји.

У априлу 2021. дан након године коју је уздрмала пандемија, сам Кимел је коментарисао пад инзересовања: „Како нешто тако живо може да успава толико људи"?

Док се филмска индустрија бори да се врати у постпандемијску ситуацију када су околности уобичајене, челници Академије и руководиоци ABC-а се надају да ће узбуђење око блокбастера као што су Топ ган и наставци Црног пантера и Аватара помоћи да се подстакне веће интересовање.

Иако остаје да се види како ће изгледати овогодишњи телевизијски пренос, са сигурношћу се може предвидети да ће Кимел „нациљати бившег председника Трампа, кога је исмевао у безброј скечева и монолога", пише latimes.com.

Приликом недавног појављивања у подкасту, Кимел је приметио да је „изгубио половину мојих обожавалаца можда и више од тога", као резултат његових редовних шала на Трампов рачун.

„Враћање Џимија Кимела као домаћина доделе Оскара је остварење сна. Као што видимо сваке вечери у његовој емисији, Џими може да се носи са било чиме, са срцем и са хумором, и знамо да ће сигурно изазвати смех и обојити посебне тренутке који су специфични за Оскара", рекао је Крег Ервич, председник компаније ABC Entertainment, Hulu & Disney Branded Television Streaming Originals.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво