Читај ми!

Кијану Ривс је сада постао стрип јунак – бесмртни ратник који се бори кроз векове

После низа филмских јунака, холивудска звезда Кијану Ривс је створио стрип јунака, и то као косценариста серијала БРЗРКР.

Заједно са познатим стрип ауторима Метом Кајндом и Роном Гарнијем, чувени глумац Кијану Ривс створио је јунака Б – бесмртног ратника који се бори кроз векове.

Да ли због ауре супер популарног и обожаваног глумца, или због узбудљиве радње, стрип БРЗРКР, који је добио име по ратнику из нордијске митологије, постао је најпродаванији оригинални стрип серијал у последњих 25 година.

Они који познају Кијану Ривса, колекционара и заљубљеника у стрип, кажу да је било само питање тренутка када ће направти овако нешто.

„Креирање и писање стрипа БРЗРКР је било невероватно узбудљиво искуство. Обожавам стрипове још од детињства и они су имали снажан уметнички утицај на моју каријеру. Креирали смо 12 наставака стрип серијала о бесмртном човеку, са уклетом моћи која га гура у насиље, док он трага за смислом у хаосу који га окружује“, каже холивудска звезда.

Прва земља ван Америке која је откупила права на овај серијал је Србија и први број стрипа БЗРРКР у издању издавачке куће „Ситем комикс“ представљен је на Сајму књига.

„Прича с дешава у 21. веку, значи у садашњости, али има те флешбекове кроз које ми у неким малим фрагментима сазнајемо ко је у ствари тај Б. Схватамо да је он бесмртан, да ради за неку америчку агенцију оно што други не могу – убија по свету у некаквим чудним акцијама. Међутим, њему је свега доста и жели да из тога изађе, али при том не зна ко је. Иде на неке сеансе на којима мало, помало сазнаје ко је, а самим тим и ми читаоци. Прича је веома насилна, али верујем да ће на крају, пошто се већ види та нека нит која иде, да ће имати на крају једну јаку поруку“, наводи Игор Марковић, уредник у издавачкој кући „Систем комикс“.

Нетфликс најављује анимирану серију рађену по овом стрипу, као и играни филм. У главној улози ће наравно бити Кијану Ривс, а у току су преговори да глумац буде и редитељ овог остварења.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара